Siyaset ‘Batı’da da terörle mücadele ediyoruz’

‘Batı’da da terörle mücadele ediyoruz’

07.10.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

AK Parti kampında katılımcılara sunum yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, terörle mücadele çalışmaları ve etkisiz hale getirilen terörist sayılarına ilişkin rakamları açıkladı.

‘Batı’da da terörle mücadele ediyoruz’

AK Parti kaynaklarından edinilen bilgiye göre Soylu, terörle mücadelede önemli aşama kaydedildiğini vurguladı ancak “Biz elimizi eteğimizi çekersek eskisinden daha kuvvetli hale gelebilirler, hücuma devam” dedi. Soylu’nun, “Biz Batı’da da çoklarını etkisiz hale getiriyoruz, ama bunu basına vermiyoruz. Turistik bölgelerimizde takiplerimiz devam ediyor” dediği belirtildi.

Haberin Devamı

Süleyman Soylu’nun Antalya, Muğla, Mersin’de etkisiz hale getirilen terörist sayılarını aktardıktan sonra “Karadeniz’de de eylem timleri var. Baskın yapıp aldık. Suriye’den girişler oldu onları da yakaladık” şeklinde konuştuğu öğrenildi.

Adaylıkta vefa kriteri

Dış politika sunumunda ise Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun, 20 ülkenin FETÖ okullarını kapattığını kaydederek, “16 ülkede Maarif Vakfı, FETÖ okullarını devraldı. Dünyada sadece büyükelçiliklerle var olamayız. Misyonlukları arttırmamız gerekiyor. TİKA ve AFAD gibi kurumlarımızı etkin çalıştırma gayretindeyiz” dediği bildirildi. Genel Merkez ve TBMM çalışmalarıyla ilgili sunum toplantısı ise Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı’nın başkanlığında gerçekleştirildi. Bu bölümde yerel yönetimlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, 1994’ten bu yanaki yerel seçimlere ilişkin oy dağılımları, 2002’den bu yana AK Parti’nin oy oranlarını anlattı. Özhaseki adaylarda “ehliyet, liyakat, tevazu, yerelde sevilme, halkta karşılığı olma, algı ve alan yönetimi, çalışkanlık ile vefa” kriterlerini arayacaklarını söyledi.

Haberin Devamı

Tanıtım ve Medyadan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal da, AK Parti’nin geçmiş seçim kampanyalarında uygulanan strateji, kullanılan söylem ve sloganlara ilişkin sunum yaptı. Bu bölümde bazı vekillerin, Mart 2019 seçimleri için partinin adaylarını bir an önce belirlemesi gerektiğini söylediği, mevcut belediye başkanlarından aday gösterilmeyeceklerin küstürülmemesine dikkat edilmesi görüşünü dile getirdikler öğrenildi. Bir milletvekilinin ise, “Bir an önce ekonomiyi düzeltmemiz lazım. Ekonomiyi düzeltemeden seçimlere gidersek büyük sıkıntı olabilir” dediği bildirildi. l