Siyaset Bahçeli’den Yıldırım’a destek ziyareti: MHP, Cumhur İttifakı’nın ikizi olarak çalışacak

Bahçeli’den Yıldırım’a destek ziyareti: MHP, Cumhur İttifakı’nın ikizi olarak çalışacak

28.01.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

İstanbul’a gelen MHP lideri, Binali Yıldırım’ı Beykoz Kavacık’taki seçim ofisinde ziyaret ederek, seçim kampanyasına destek verdi. Teşekkür eden Yıldırım, “Sayın Genel Başkanın ziyareti Cumhur İttifakı’na güç vermiştir” dedi

Bahçeli’den Yıldırım’a destek ziyareti: MHP, Cumhur İttifakı’nın ikizi olarak çalışacak

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, TBMM Başkanı ve AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım’ı İstanbul Kavacık’taki seçim ofisinde ziyaret ederek, seçim kampanyasına destek verdi. Yıldırım, Bahçeli’yi ofis binasının girişinde karşıladı. Tokalaşarak basına güçlü birliktelik pozu veren iki lider, daha sonra yarım saat süren baş başa bir görüşme gerçekleştirdi.

Haberin Devamı

Yıldırım ve Bahçeli’nin görüşmenin ardından heyetler arası görüşmeye geçildi. AK Partili TBMM Başkanvekili Mustafa Şentop, MHP’li TBMM Başkanvekili Celal Adan, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, AK Parti ve MHP’nin bazı genel başkan yardımcıları, İstanbul milletvekilleri ve il yöneticileri ile bazı belediye başkan adaylarının katıldığı toplantıda Yıldırım, İstanbul’u alacaklarını kaydetti.

Yıldırım, şunları söyledi: “Cumhur İttifak olarak MHP teşkilatlarıyla da bir uyum ahenk içerisinde bu kampanyayı sürdüreceğiz inşallah. İstanbul’da güzel ve net bir sonuç, herhangi bir tereddüde sebebiyet vermeyecek bir sonuç almayı hedefliyoruz. Sahada bir heyecan oluştuğunu ifade etmek isterim. Biz de zaman zaman rastgele sokağa iniyoruz. Fevkalade bir karşılama oluyor. İnşallah o ilgi alakayı sandığa oya dönüştürebilirsek herhalde istediğimiz sonucu, Cumhur İttifakı’nın bu yerel seçimde mutlak başarısını sağlayacağız. Bugün buraya zat-ı alinizin gelmiş olması bize güç vermiştir. Şevkimizi arttırmıştır. Cumhur İttifakı’nın ne kadar önemli hem zamanlama olarak hem ülkenin içinde bulunduğu şartlar itibariyle olduğunu ortaya koymuştur.”

Haberin Devamı

‘Aile toplantısı’

Bahçeli ise Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin yaşama geçmesinde katkı sağlayan Yıldırım’ın mahalli idareler seçiminde sonra da Türk milletine yoğun hizmet sunacağını dile getirdi. Bahçeli şunları söyledi: “Toplum nezdinde yerel seçimleri önemsiyoruz. Başta İstanbul olmak üzere MHP üç büyükşehirde aday çıkarmaksızın AK Parti’nin çalışmalarını destekleme kararı almıştır. Bugün buraya Cumhur İttifakı’nın anlamını önemini vurgulayan bir aile toplantısı için geldik. AK Parti’nin büyükşehir adayı olarak sizi yerinizde ziyaret etmek için gelmiş bulunuyoruz. Şundan emin olunuz teşkilatlarımız bütünüyle mevcuttur ve çalışmalarını sürdürmektedir. Bizim arkadaşlarımız MHP’li olmakla beraber, AK Parti’nin de oluşturduğu Cumhur İttifakı’nın ikizi olarak çalışacaktır. Ortak kanaat, Cumhur İttifakı’nın adayı AK Parti ve MHP’nin adayıdır. Sizi hem AK Parti’nin hem de MHP’nin adayı olarak kabul ediyoruz.”

Haberin Devamı

Yıldırım ve Bahçeli, heyetler arası görüşmenin ardından basının karşısına çıkarak açıklama yaptı.

‘Canla başla’

Yıldırım, “Sayın Genel Başkan’ın ziyareti Cumhur İttifakı’na güç vermiştir. Cumhur İttifakı esasen Sayın Genel Başkan’ın ve başbakanlığım döneminde başkanlık sistemine geçiş çalışmalarıyla başlayan bir ittifak. Ve hatta ondan önce hain FETÖ darbe girişimi sonrası ülkenin beka meselesi olarak ortak bir anlayışla başlatılan bir birlikteliktir. 31 Mart’taki belediye başkanlığı yerel seçimlerde de Cumhur İttifakı olarak ülke genelinde kapsamlı bir işbirliği sürdürmektedir. İstanbul halkına hizmet etmek Hazreti Peygamber’in müjdesine mazhar olmuş bu şehrin ‘şehr-ül emini’ olmak büyük bir payedir. Bunun için canla başla çalışacağız ve İstanbullu vatandaşlarımızın gönlünde girmek için mutlaka bir yolunu bulacağız” dedi.

Bahçeli ise, “MHP kesinlikle ifade ediyorum, her teşkilat, her teşkilatın değerli üyeleri Sayın Binali Yıldırım Bey’in etrafından kenetlenerek, onu şehr-ül emin olarak tarihin seyrindeki anlamına uygun olarak İstanbul’a başkan olarak görmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Bahçeli’den Yıldırım’a destek ziyareti: MHP, Cumhur İttifakı’nın ikizi olarak çalışacak

Yıldırım’ın klasik otosunu beğendi

Yıldırım, Kavacık’taki ofisine kendi kullandığı 1976 model klasik beyaz Mercedes arabasıyla geldi. Klasik arabalara tutkunluğu ile bilinen ve özel koleksiyonu olan Bahçeli, ziyaret çıkışında Yıldırım’ın aracını inceledi. Bahçeli, Yıldırım’ın aracını “Güzelmiş” diyerek beğendiğini ifade etti.