İçişleri Bakanı Akşener, Yüksel'in görevden alınmasıyla ilgilili olarak, "talimat veririm kapılar açılır. Siyasi irademi kullandım" dedi
İÇİŞLERİ Bakanı
Meral Akşener, Emniyet Genel Müdürü
Alaaddin Yüksel'in görevden alınması sırasında siyasi iradesini kullandığını belirterek "Atamanın hukuka aykırı bir tarafı yok. Yargı yolu açıktı, kullanılmadı. `Koltuktan kalkmayacağım' denildi, ben de siyasi irademi kullandım" dedi.
"Hani Fatih'in ünlü bir sözü var, `Ben padişahsam emrediyorum gel, ben padişah değilsem sen padişahsan gene gel otur.' Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin İçişleri Bakanı'yım. Dolayısıyla o kurumun tüm odalarında oturup çalışma hakkım var" diyen
Akşener şunları söyledi:
"Onun için bir gece saat 03.30'da turizm sezonu geliyor, artı 1 Mayıs geliyor. Toplantı tertip ettim. Ayrıca tek başıma genel müdürle beraber gitmedim, bütün genel müdür yardımcılarını, daire başkanlarını toplayıp onlarla berabar çalıştım. Herhangi bir kapı kırma söz konusu olmadı, çünkü İçişleri Bakanı'yım, herhangi bir kapıyı kırmaya gerek yoktur, ihtiyacım yoktur.
Talimatı veririm kapılar açılır, ama şimdi sorgulanmayan bir şey var, amir benim. İlgili arkadaşın amiri benim, verilen bir talimatı, benim verdiğim bir talimatı bir
devlet memurunun uymamasını, koltuğunu işgal etmekte devam etmesine, direnmesini niye hiçkimse tartışmıyor. Ben bakanım istediğim yerde istediğim şekilde çalışırım. Herhangi bir kapı kırma olayı yoktur, talimat veririm kapı açılır."
Dün başlayan Polis Haftası nedeniyle Emniyet Genel Müdürlüğü'ne yeni atanan
Kemal Çelik başkanlığındaki heyeti kabul eden bakan sözlerini şöyle sürdürdü:
"Ben bir siyasi tasarrufta bulundum, bir arkadaşımıza geçici görevlendirmeyle bir ile görev verdim. Bir diğer arkadaşımızı da geçici görevlendirmeyle Emniyet Genel Müdürlüğü'ne getirdim. Bunun kanunsuz, hukuka aykırı bir tarafı yoktur. Hukukçulara danışarak yaptığım kanunun, Anayasa'nın bana tanıdığı bir haktı. Bir siyasi irade kullandım. Bu sabık arkadaşımız bu göreve gitmeyeceğini söyledi.
Şimdi ben bakanım. Bu kanunsuz olduğuna inanılan bir işse, hukuk yolu yargı yolu açıktı. Bu yol kullanılmadı. `Hayır, koltuktan kalkmıyorum' denildi. Sebebini sorduğumda `Sayın Cumhurbaşkanı'nın kendisini iki kez aradığını ve o koltukta oturmasını istediğini' söyledi. Sayın Cumhurbaşkanı'nın makamına siyasi polemik konusu yapılması yönünde bir yola girilmişti, bunu uygun görmedim. Bu bir siyasi iradedir. Dediğim gibi kanuna ise uygundur."