SiyasetAfganistan değil Kütahya!

Afganistan değil Kütahya!

16.05.2008 - 11:39 | Son Güncellenme:

.

Afganistan değil Kütahya

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, "Lafla Atatürkçülük, lafla çağdaşlık olmaz. Çağdaşlık da Atatürkçülük de
icraatla olur" dedi. Hüseyin Çelik, Kütahya Ticaret Borsası tarafından türlü kişi ve kuruluşların desteğiyle yaptırılan Bölcek İlköğretim Okulu’nun açılışında yaptığı konuşmada, bu okulun devlet ve ulus işbirliğinin en
güzel örneklerinden biri olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Bakan Çelik'in kürsüden Atatürkçülük ve laiklik tarifi verdiği sırada Bakan'ı dinlemeye gelen 'yöresel' kıyafetli kadınlar dikkat çekti. Tek tip örtülerle örtünen Kütahyalı kadınlar çağdaş bir Türkiye görüntüsü değil, adeta kadınların burka ile dışarı çıkabildikleri Afganistan 'dan bir kareyi hatırlatıyordu.

"Atatürkçülük icraatla olur"

AK Parti iktidarı döneminde okullara 600 bin bilgisayar gönderildiğini, öğrenci kitlesinin yüzde 90’ının internetten yararlandığını belirten Çelik, "Köylerdeki çok sayıda devredışı kalmış okulları bir tarafa bırakırsanız, faal olarak Kütahya’da kullanılan her 3 derslikten biri bizim iktidarımız döneminde yapılmıştır. Bu dersliklerde özel
sektörümüzün çok büyük katkısı vardır.
Biz, bir şeyi programa koyarız, parasını ayırır, başlar ve bitiririz. Lafla Atatürkçülük, lafla çağdaşlık olmaz. Çağdaşlık da Atatürkçülük de icraatla olur. Atatürk’ün bize gösterdiği çağdaş medeniyet seviyesinin üzerine sloganla çıkamayız."
Kütahya’da, hayırsever vatandaşlar tarafından 44 okulun yaptırıldığını ya da inşaatının sürdüğünü ifade eden Çelik, bu işbirliğinin süreceğini anlattı.
Çelik’e, Kütahya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Altınkaya tarafından Dumlupınar Şehitliği maketi verildi. Kurdeleyi keserek binanın açılışını yapan Çelik, beraberindekilerle okulu gezdi.