Siyaset ‘70 puan barajı’ yeniden geliyor

‘70 puan barajı’ yeniden geliyor

04.12.2018 - 08:15 | Son Güncellenme:

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Ankara Bölge Adliye Mahkemesi’nde düzenlenen “Meslek İçi Eğitim Programı”nda toplam 926 yargı mensubunun, bu ay programı tamamlayacağını ifade etti.

‘70 puan barajı’ yeniden geliyor

Gelecek yıl da bu eğitimlere devam edeceklerini, 3 bini istinaf merkezlerinde olmak üzere toplam 5 bin civarında yargı mensubunun gelecek yıl benzer programlara dahil edilerek eğitim almasını hedeflediklerini bildiren Gül, “Asla ehliyet ve liyakatten vazgeçmeden, sadece anayasadan, hukuktan talimat alan bir yargı, Türk milletine hizmet edecektir. Bütün gayemiz FETÖ’nün bu tahribatını temizleyerek yargıda da yeni inşa sürecini tamamlamaktır” dedi.

Haberin Devamı

Hukuk fakültesi mezunları için bir devlet sınavının, eğitimde kaliteyi teşvik edecek bir önlem olacağına işaret eden Gül, mesleğe başlamadan önce yapılacak sınavı çok anlamlı bulduklarını dile getirdi.

Gül, “Yargıda meslek öncesi eğitimle ilgili çok önemli bir karar aşamasındayız. Kısa vadede hâkim ve savcı adaylığı için yapılan yazılı yarışma sınavında da 70 puan barajını yeniden getirmeyi planlıyoruz” diye konuştu.