Sigorta‘Yeni nesile yönelik ürün gerekli’

‘Yeni nesile yönelik ürün gerekli’

19.10.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Sigorta yaptırırken uzun yıllar boyunca tercihin fiyata endeksli olduğu sektörde artık maliyetin yanı sıra teminatlar, asistans hizmetleri, kapsam ve firma güvenilirliği gibi faktörler de öne çıkıyor.

‘Yeni nesile yönelik ürün gerekli’

 

Ray Sigorta’nın, müşteri ihtiyaçlarını daha iyi anlamak için kasko ve konut sigortası sahipleriyle gerçekleştirdiği araştırma sonucunda elde ettiği veriler, sigorta seçiminde ürün içeriğinin daha da önem kazandığını gösteriyor. Ray Sigorta CEO’su Koray Erdoğan, anket sonuçlarıyla ilgili olarak şu değerlendirmeyi yaptı:

Haberin Devamı

“Kuşaklar arası farklılıklar da sigorta seçimlerini etkileyen önemli bir faktör olarak karşımıza çıkıyor. Önümüzdeki yıllarda Y ve Z kuşaklarının işgücünün yüzde 75’ini oluşturacağını düşünürsek, yeni nesile yönelik sigorta ürünlerini geliştirmemiz gerekiyor. Teknolojinin içine doğan bu nesil kolay ve hızlı ürünlerin beklentisinde olacak. Önerilen teminatların kişiye özel bir şekilde doğru kapsamla doğru müşteriye ulaşması büyük önem taşıyor. Aslında anketimizden çıkan sonuçlar, yani ürün kapsam ve teminatlarının seçimde büyük bir önem taşıması da bunun bir işareti.”