Dini BilgilerNamaz Nedir? Namaz Niçin Kılınır Ve Kimlere Farzdır?

Namaz Nedir? Namaz Niçin Kılınır Ve Kimlere Farzdır?

01.03.2021 - 15:57 | Son Güncellenme:

Allah (c.c.) kullarını yani biz insanları yaratarak dünyaya göndermiştir. Aynı zaman da da sayısız nimetler de sunmuştur. Peki, bizler de Müslüman olarak Rabbimize kulluk vazifemizi nasıl ödememiz gerekir? Kuran-ı Kerim de bu hususta ne gibi emirler bulunmaktadır? Peygamber efendimiz Hz. Muhammed (S.A.S.) ne gibi tavsiyeler de bulunmuştur? Ümmetine ne gibi hususları yerine getirmesini istemiştir? Bunlardan bir tanesi olan namaz ne anlama gelmektedir ve nasıl kılınmaktadır? İşte İslam dininin şartları arasında bulunan namaz hakkında merak edilenler.

Namaz Nedir Namaz Niçin Kılınır Ve Kimlere Farzdır

Namaz İslam'ın beş şartından bir tanesidir. Yani her Müslüman namaz kılmalıdır. Kuran-ı Kerimde namaz üzerine birçok ayet bulunmaktadır. Ayrıca namaz hakkında peygamberimizin de birçok hadisi bulunmaktadır.

Haberin Devamı

Namaz Nedir?

Günde beş vakit kılınması farz olan bir ibadet şeklidir. İslam'ın şartları arasın da bulunmaktadır. Namaz kılınması gerektiği Kuran'da geçmektedir. Namazın nasıl kılındığını Müslümanlara peygamber efendimiz öğretmiştir. Sabah, öğle, ikindi, akşam ve yatsı olmak üzere günde beş vakit kılınmaktadır. Ayrıca cuma namazı, bayram namazı, şükür namazı gibi namazlar da bulunmaktadır.

Namaz Niçin Kılınır ve Kimlere Farzdır?

Namaz Allah'a (c.c.) olan kulluk borcumuzu ödemek ve her daim onu anmak üzere kılınır. Namaz ergenlik yaşların da olan ve akıl sağlığı yerinde olan tüm erkeklere ve kadınlara farz olan bir ibadettir. Namaza başlama yaşı ile ilgili peygamber efendimizin hadisi şerifleri bulunmaktadır. Müslüman kişilerin namazını kılmaları ve kesinlikle namazı inkar etmemeleri gerekir. Allah (c.c.) kullarını cenneti ile müjdelemiştir.

Haberin Devamı

Bu cennet nimeti ile buluşmak için namaz çok önemlidir. Hem namaz dinin direğidir. Peygamber efendimiz anne ve babaların çocuklarına namaz kılmasını öğretmesini ve vakti geldiğinde onlara emretmesini tavsiye etmiştir. Namazını bilmeyerek ya da elinde olmayarak kaçıranlar da kaza namazı kılmalıdır.