Dini BilgilerHz. Mikail Kimdir? Hz. Mikail Meleğinin Görevi Ve Özellikleri Nelerdir?

Hz. Mikail Kimdir? Hz. Mikail Meleğinin Görevi Ve Özellikleri Nelerdir?

21.01.2021 - 14:49 | Son Güncellenme:

İslam dininde, diğer meleklerden daha önemli olan dört büyük melek vardır. Bu dört büyük meleğin isimleri ise Mikail, İsrafil, Cebrail ve Azrail olarak bilinir. Bu meleklerin ise farklı görevleri vardır. Meleklerin görevleri nelerdir bunlarla ilgili tüm detayları derledik.

Hz. Mikail Kimdir Hz. Mikail Meleğinin Görevi Ve Özellikleri Nelerdir

İslam dini inanışına göre meleklerin bedenleri yoktur ve nurdan vücut bulurlar. Bu meleklere şeytan musallat olmaz. Bu nedenle de iradelerini kötüye kullanmaları söz konusu değildir. Bu meleklerin ise Allah’ın katında yerleri hep belirlidir. Meleklere inanmak Müslümanlığın bir gereğidir.

Haberin Devamı

 Dört Büyük Melek Kimdir?

 Meleklerin sayıları ve görevleri ile ilgili net bir bilgi yoktur. Ama dört büyük melek ile ilgili İslami bilgilerimiz bulunmaktadır. Cebrail’in görevi Allah’ın emirlerini ve bildirdiği yasakları peygamberlere iletmektir. İsrafil’in görevi ise kıyamet günü olarak bilinen gün geldiğinde ihya görevi üstlenir. Yani sadece Allah’a mahsus olan ‘’hayat verme’’ görevini üstlenir.

 Azrail ise ölüm meleği olarak bilinir. Ölümlülerin, ölüm günü geldiğinde son nefeslerini alma görevi vardır. Azrail’in ölüm meleği olarak bilinmesinin nedeni ise budur. Her meleğin görevi bilinir. Kur’an-ı Kerim’de yer alan ayetlerde yazılıdır.

 Hz. Mikail Kimdir?

 Hz Mikail dört melekten biridir. Hz Mikail Allah’ın nurundan yaratılmıştır. Kutsal kitap olan Kur’an-ı Kerim’de Hz Mikail adı geçmektedir. Bakara suresi içinde ve 98. Ayette şöyle buyurur; ‘’Her kim Allah’a, meleklerine, peygamberlerine, Cebrail’e ve Mikail’e düşman olursa bilsin ki Allah da inkâr edenlerin düşmanıdır.’’

Haberin Devamı

 Hz. Mikail Meleğinin Görevi ve Özellikleri Nelerdir?

 Başmelek Mikail evreni ve evrenin düzenini korumaktan sorumlu olan melektir. Negatif enerjileri sistemden uzaklaştırır. Evrende yaşamış olan tüm canlıların yaşam kayıtlarına sahiptir. Kendisi Cenab-ı Hak tarafında görevlendirilmiştir. Kur’an- ı Kerim’de Mikail adı tam 5 kez geçmektedir. İslam dışı olan kaynaklarda dahi Mikail’in adı geçer. İslam dışı kaynaklarda Mikail, Cebrail’den daha büyük bir melek olarak tanımlanır.

 Mikail Kelimesinin Kökeni 

 Mikail kelimesi köken olarak İbranicedir. İbranice ’de çeviri yapıldığı zaman ise ’’ kim Tanrı gibi’’ bir anlam ortaya çıkmaktadır. Mikail İslam dini yanında Musevilikte ’de geçen bir isimdir. İsrailoğullarını kurtarmak amacıyla gelen meleğin adının Hz Mikail olduğu belirtilir. İblise karşı savaş veren melek olarak tanımlanır.

 İslam’da yer bulan Hz Mikail ile ilgili İslam dışında da bilgi vardır. Mikail Meleği Tanrı’nın tahtını çeviren ve koruyan melek olarak tanımlanır. Hz Cebrail ile beraber Sina Dağında Tanrı’ya yoldaş olan kişinin Hz Mikail olduğu bildirilir. Doğa olaylarının kontrolü Hz Mikail ile ilişkilendirilir. Hz Mikail doğanın sistemini koruyan önemli bir melek olarak belirtilir. Tüm canlıların rızkını denetleyen bir melektir.

 

KEŞFETYENİ
Pankartı görünce dayanamadı! Hemen sahneye çağırdı
Pankartı görünce dayanamadı! Hemen sahneye çağırdı

Cadde | 22.04.2025 - 19:58

Adı gibi her yaptığı olay olan Hadise, yurt dışı konserlerine devam ediyor. Konserde bir hayranının gösterdiği pankarta kayıtsız kalamayan Hadise, harekete geçti.

Yazarlar

Namaz vakitlerini Milliyet uygulaması ile takip edin!

Milliyet App
Uygulamayı Aç
Web
Web'de Devam Et