30.01.2024 - 12:35 | Son Güncellenme:
Günlük protein miktarının çoğunu karşılayan yumurta büyük küçük herkesin tüketmesi gereken besinlerden birisi. En sağlıklı hali ise haşlaması. Ancak yumurta haşlamak bazen eziyete dönüşebiliyor. Bunun en büyük nedeni ise yumurtaları haşlarken çatlaması ve zor soyulması. Hatta soyarken yumurtanın neredeyse yarısının ziyan olması denilebilir. Ancak size önereceğimiz bu teknikle yumurta çatlamayacak ve kabukları kalıp gibi çıkacak.
ALTINA DELİK AÇIN
Uzmanlara göre, yumurtanın mükemmel bir şekilde haşlanması için pratik bir yöntem bulunmaktadır. Bu yönteme göre, yumurtanın alt kısmına, toplu iğne veya başka bir ince uçlu iğne kullanılarak küçük bir delik açılması önerilmektedir.
Ardından, yumurtanın haşlanacağı suya eklenen bol miktardaki tuz, yumurtanın kabuğunun daha kolay soyulabilmesini sağlıyor.
Yumurta, delikli kısmı suya bırakılarak istenilen pişirme süresine kadar kaynar suda tutulmalıdır. Özellikle kısık ateşte yapılan bu işlem, yumurtanın kabuğunun adeta bir yaprak gibi kolayca soyulmasını ayrıca haşlarken çatlamamasını sağlar.