10.09.2021 - 17:40 | Son Güncellenme:
Yoğun bakım, durumu kötü hastaların daha detaylı kontrol altına alınması için oluşturulmuş odalardır.
Yoğun Bakım Nedir? Hangi Durumlarda Hasta Yoğun Bakıma Alınır?
İnsan vücudunda herhangi bir organın yetersiz olması durumunda, vücudun daha iyi çalışabilmesini sağlamak amacıyla hastaların koyulduğu ünitelerdir. Yoğun bakımlarda hastalara daha detaylı bir bakım yapılır. Hastalar özellikle ciddi bir operasyon geçirdiğinde yoğun bakıma alınır.
Yoğun bakıma doktorlar dışında üçüncü kişilerin girmesi yasaktır. Yoğun bakımda bulunan cihazlar tamamen hastaların daha kısa bir sürede ve daha iyi bir ortamda iyileşmesini sağlıyor. Yoğun bakımlar pek çok insan tarafından korkutucu ve endişe verici olarak görülüyor. Fakat yoğun bakımlar hastaların daha iyi bakılmasını ve daha çabuk iyileşmesini sağlıyor.
Yoğun bakımda bulunan solunum cihazları insanların daha iyi bir şekilde nefes almasına yardımcı oluyor. Yoğun bakımlar 24 saat boyunca doktorlar ve hemşireler tarafından gözlemleniyor. Sürekli olarak hastaların durum kontrolü yapılarak gelişme olup olmadığı takip ediliyor.
Yoğun bakım ünitelerinde genellikle 12 yatak bulunuyor. Bu ünitelerin çok fazla kalabalık olmaması gerekiyor. Bu yüzden ünitelerdeki hasta sayısı oldukça sınırlıdır. Hastalarda oluşabilecek enfeksiyon riskleri yoğun bakımlar sayesinde ortadan kaldırılıyor.
Yoğun Bakım Hastası Neden Uyutulur?
Pek çok kişi hangi kişilerin yoğun bakıma alındıklarını merak ediyor. Kısaca yoğun bakıma alınan kişiler şu şekilde sıralanabilir;
Bu hastalıklara sahip kişiler genellikle yoğun bakım ünitelerini alınır. Hastaların iyi bir şekilde dinlenebilmesi için hastalar genellikle uyutulur. Kendilerini daha iyi hissetmeleri ve daha iyi bir şekilde dinlenebilmeleri için genellikle uyutulur. Uyutulma işlemli hastaların daha hızlı iyileşebilmesi için yapılan bir yöntem olarak bilinir.