16.04.2025 - 13:48 | Son Güncellenme:
1- Baharatlar
Baharatların sonsuza kadar dayandığına inanıyor olabilirsiniz ancak onların da bir son kullanma tarihi olduğunu unutmamalısınız.
Uzmanlar çoğu öğütülmüş baharatın yaklaşık iki yıl dayandığını söylüyor. Zaman geçtikçe baharatlar doku ve tatlarını kaybederler. Bu da yemeklerinizi lezzetsiz ve sağlıksız bir hale getirir.
2- Plastik gıda kapları
Plastik gıda kapları ne kadar kaliteli olursa olsun eğer yıkandıklarında temizlenmiyorlarsa, lekeleniyorlarsa veya yiyecek kokularını tutuyorlarsa atılmaları veya geri dönüştürülmeleri gerekir. Eski kapların yiyeceklerinizi taze tutma olasılığı da daha düşüktür.
3- Kesme tahtaları
Kesme tahtaları mutfaklarımızda yoğun bir şekilde kullanılıyor ve zamanla çiziliyor, lekeleniyor ve oluklanıyor, bu da onları düzgün bir şekilde temizlemeyi zorlaştırıyor.
Bu nedenle ahşap kesme tahtalarınızı kullanım sıklığınıza göre değiştirmeli ve yerine yenisini koymalısınız. Eğer bu tahtaları sık sık yenilemek sizin için zor oluyorsa öyleyse cam kesme tahtası satın alabilir ve bunları daha uzun süre kullanabilirsiniz.
Büyükada'da, dizi çekimlerinin yapıldığı bir konakta çıkan yangın nedeniyle set çalışanı hayatını kaybetti.