YaşamUğur Dündar’dan anılarını istedi

Uğur Dündar’dan anılarını istedi

15.11.2010 - 01:00 | Son Güncellenme:

Bayrak Adası’ndaki fenerde çalışan anne babasının tek görüntüsünün 1970’lerde Uğur Dündar tarafından çekildiğini belirten Hasan Poyraz, “Annemle babama ait tek görüntü bu filmler. Benim için en büyük bayram hediyesi olur” diye konuştu

Uğur Dündar’dan anılarını istedi

Yunanistan’ın Sisam Adası ile Dilek Yarımadası Milli Parkı arasındaki boğazda bulunan Bayrak Adası’ndaki fenerde 20 yıl süreyle çalışan anne babasının tek görüntüsünün 1970’li yıllarda adaya gelen Uğur Dündar tarafından çekildiğini belirten Hasan Poyraz (50), “Annemle babamın hayattaki tek görüntüsü Uğur Dündar’ın çektiği filmler. Bir kopyasını bana ulaştırırsa, en büyük bayram hediyesini vermiş olur” dedi.

Yaz aylarında gidiyorduPoyraz, 2003’te kaybettiği annesi ve 1993’te kaybettiği babasının tek görüntüsü için Star Haber Grup Başkanı Uğur Dündar’dan yardım istedi. Esma-Halil Poyraz çiftinin tek çocuğu olan Hasan Poyraz, ilkokulu okuduğu dönemde yaz aylarında anne babasıyla adaya gittiğini kaydetti.

‘Babama gönderecekti’
O yıllarda babasının kürekli küçük bir kayıkla Poyrazkoy’a geçtiğini ve odun topladığını anlatan Poyraz, “Ayda bir kere, Kuşadası’ndan balıkçı motoruyla yiyecek getiriliyordu. Annem, Kuşadası’ndan kayıkla getirilen unlarla ekmeklerini taş fırında yapardı. Buradaki fenerci lojmanı dört oda, bir mutfak, bir tuvalet ve bir banyodan oluşuyordu. Kurak geçen yıllarda su ihtiyacımız İlyas Ağa ve Dip Burun’dan karşılanmaktaydı” dedi.
Fenerin yanması için İstanbul’dan yılda dört tüp geldiğini, “Uğur Dündar ve başka gazeteciler adaya gelip annemle babamı çekti. Annemle babam Hayat mecmuasının kapağında yer aldı. Uğur Dündar da onların yaşantısını filme aldı, televizyonda gösterdi. Babama çektiği filmlerin bir kopyasını göndereceğini söylemişti. Ancak bize ulaşmadı” diye konuştu.

Darboğaz Feneri
Bayrak Adası’nın eski feneri, yarım mil ötesindeki Yunanistan’ın Samos Adası’na bakıyor. Kuşadası Körfezi’nde bayrağımızın dalgalandığı tek Türk adası olan Bayrak Adası, stratejik öneme sahip. Halk arasında Darboğaz olarak bilinen Dilek Boğazı, yaklaşık 1 mil genişliğinde ve 4 mil uzunluğunda.

Vücut Kitle İndeksi Hesaplama

Sağlığınızı kontrol altında tutmak için Vücut Kitle İndeksi (VKİ) hesaplama aracını deneyin!

VKİ HESAPLA
Yazarlar