Editörün SeçtikleriÜç günlük genç kalma mönüsü

Üç günlük genç kalma mönüsü

24.05.2003 - 00:00 | Son Güncellenme:

İŞTE MUCİZEVİ KÜR

Üç günlük genç kalma mönüsü







Yaşlanmanın getirdiği izleri silmenin, bu süreci tersine döndürmenin sırrı yediklerimizde saklı. Bu tezi ortaya atan "Kırışıklık Kürü"nün yazarı Dr. Nicholas Perricone, Prestij Yayınevi'nden çıkan ikinci kitabı "Perricone'un Reçetesi"nde 28 günlük özel bir beslenmeyle kırışıklıklardan kurtulmanın sihirli formülünü sunuyor. Kitapları Amerika'da 2 ayda 3 milyon satan Perricone, gözaltındaki şişlikler ve göz kenarındaki kırışıklıklardan kurtulmanın, daha ince bir yüz ve daha pembe cilde sahip olmanın yolunun, yiyeceklerden geçtiğini savunuyor.

Yanlış yiyecek yaşlandırır
Perricone, yediklerimizin gençliğimizden çaldığını, yanlış yiyeceklerin hızlı ve erken yaşlanma ile yorgun, bezgin, kırışmış, kuru bir tenin sorumlusu olduğunu anlatıyor.
Perricone, sihirli formülüyle ilgili, "28 günlük programı izleyerek yaşam boyu kırışıksız bir cilde kavuşmanız mümkün. Benim diyetim gençliği destekler, kırışıklıkları yok eder, cildi forma sokar, pembe ışıltıyı geri getirir ve kasları belirginleştirir" diyor. 28 günlük programa başlamadan, 3 günlük bir 'Besinsel Yüz Gerdirme Diyeti' veren Perricone, "Yüz gerdirmenin sırrının buzdolabınızda olduğunu fark edeceksiniz" diyor.

Başlamadan önce...
•   Sakin bir hafta sonunu tercih edin.
•   İhtiyaçlarınızın elinizin altında olduğundan emin olun ya da ulaşılabilir en taze yiyecekleri almak için her gün alışveriş yapmaya hazırlıklı olun.
•   Günde iki porsiyon somon balığı yemek çok önemlidir. Günde birden fazla olmamak üzere ızgara somon yerine konserve somon (çok az mayonezli ya da taze limon suyu sıkılmış) kullanabilirsiniz.
•   Mönüde ne varsa yalnızca onları yiyin.
•   Kahveyi tamamen kesin. Kahve, yaşlanmayı hızlandıran ve yağı depolayan hormonları yükseltir. Kötü yağların emilimini yüzde 30 azaltan yeşil çay için.




1. GÜN
Günün egzersizi: Aerobik
Kahvaltı:
•  90-120 gram tütsülenmiş somon.
•Yarım tabak yavaş pişmiş yulaf ezmesi, 2 çorba kaşığı yabanmersini.
•  1 çay kaşığı kıyılmış badem.
•  Yeşil çay ya da su.
Öğle:
•  120-180 gram ızgara hindiburger (ekmeksiz)
•  Kıvırcık salata ve domates
•  Yarım tabak üç fasulye salatası (nohut, barbunya ve fasulye)
•  1 bardak su ya da yeşil çay
Öğleden sonra:
•  60 gram dilimlenmiş hindi ya da tavuk göğsü, 4 fındık, 4 kereviz sapı.
Akşam:
•  120-180 gram ızgara somon.
•  1 kâse mercimek çorbası
•  Zeytinyağlı, limonlu yeşil salata.
•  Yarım kap buharda pişmiş ıspanak.
•  Soğuk su ya da yeşil çay.
Yatma zamanı: 1 katı pişmiş yumurta, 3 kereviz sapı, 3 kırmızı dolmalık biber dilimleri, 3 yeşil zeytin.

2. GÜN
Günün egzersizi: Ağırlık çalışması
Kahvaltı:
•   3 yumurta beyazı ve 1 sarısıyla yapılmış omlet
•   Dilimlenmiş domates
•   Yarım fincan yabanmersini
•   Çay ya da su
     Öğle:
•   90-180 gram ızgara somon
•   Domates, salatalık, soğan ve iki çorba kaşığı nohutlu yeşil salata, (zeytinyağı, limon suyu ve sarmısak eklenmiş)
     Öğleden sonra:
•   Yarım fincan az yağlı süzme peynir
•   4 küçük siyah zeytin
•   4 hindiba sapı
     Akşam:
•   120-180 gram fırında ya da ızgarada pişmiş pisi balığı (Somon, alabalık, uskumru ve sardalya olabilir)
•   1 kâse tavuk-sebze çorbası
•   Marul, avokado, domates, yeşil soğan, kerevizle yapılmış salata (zeytinyağlı, limonlu)
     Yatma zamanı: 60 gram fırında hindi göğsü, 6 badem, bir dilim kantalup kavunu

3. GÜN
Günün egzersizi: Aerobik
Kahvaltı: 2 dilim hindi, 180 gr. yoğurt, yarım kap çilek, 3 fındık, çay ya da su.
Öğle:
•   90-120 gram konserve tonbalığı
•   1 tabak dilim domates ve salatalık
•   Yarım tabak fasulye salatası
     Öğleden sonra: 60 gram dilimlenmiş hindi göğsü, 4 badem, 1 küçük armut
Akşam:
•  120-180 gram ızgara fileto somon
•Çeyrek tabak yeşil fasulye
•   Dilimlenmiş kırmızı soğan, çeyrek kâse nohut ve mantarlı ıspanak salatası (zeytinyağı ve limon suyu eklenmiş)
     Yatma zamanı: 60 gr. ızgara tavuk göğsü, çeyrek kap çiğ karnabahar, 4 zeytin.

4. GÜN
Günün egzersizi: Ağırlık çalışması
Kahvaltı
•   2 dilim hindi pastırması
•   Kaynar suya kırılarak pişirilmiş 2 yumurta beyazı ve bir sarısı
•   Yarım kâse pişmiş yulaf ezmesi
•   Yarım kâse yabanmersini
•   Yeşil ya da siyah çay
     Öğle
•   120 gram ızgara tavuk salatası (taze dereotu, soğan, sarmısak ve zeytinyağıyla)
•   Yarım tabak buharda pişmiş brokoli
•   Yarım fincan çilek
•   Yeşil çay ya da su
     Öğleden sonra
•   2 dilim fırında kızarmış hindi göğsü
•   4 çeri (minik) domates
•   4 badem
     Akşam: 180 gram ızgara morina ya da dilbalığı fileto; 8 adet fırında pişmiş elmalı bürüksellahanası; 60 gram nohutlu marul salatası (zeytinyağı ve limon suyu eklenmiş)
Yatma zamanı: 60 gram somon, 2 yemek kaşığı siyah fasulye salatası.

5. GÜN
Egzersiz: Aerobik
Kahvaltı: 120 gram füme somon, yarım kâse yavaş pişmiş yulaf ezmesi, 2 çay kaşığı kıyılmış badem, bir dilim kantalup kavunu, çay ya da su.
Öğle:
•   120 gram somon salatası (ince küp kesilmiş somon fileto ya da konserve somon, limon suyu, zeytinyağı ve dereotu eklenmiş)
•   Birkaç marul yaprağı
•   Yarım kâse mercimek çorbası.
•   Su ya da yeşil çay
     Öğleden sonra: 2 dilim hindi, yarım kap çilek, 4 fındık.
Akşam:
•   Fırında kızarmış 1 adet tavuk göğsü (derisi çıkarılmış)
•   Yarım tabak ızgara kabak
•   Yarım tabak üç fasulye salatası
     Yatma zamanı: 60 gram soğuk dilbalığı ya da morina fileto, 3 fındık, 3 çeri (minik) domates.

6. GÜN
Günün egzersizi: Ağırlık çalışması
Kahvaltı:
•   Birkaç dilim mantar ve biraz ıspanaklı omlet, 3 yumurta beyazı ve bir sarısıyla..
•   1 dilim hindi pastırması
•   Bir dilim (5 cm) kantalup kavunu
•   Çay ya da su
     Öğle: 120-180 gram ızgara somon, yeşil salata, yarım elma.
Öğleden sonra
•   1 katı haşlanmış yumurta
•   Yarım fincan çilek + 3 badem
     Akşam:
•   120-180 gram ızgara pisi balığı (somon, alabalık, sardalye, uskumru olabilir)
•   Marul, 3 siyah zeytin, 30 gram beyaz peynir, yarım salatalık, 4 çeri domates, zeyinyağı, limon suyu ve bir tutam kekik otu eklenmiş salata.
•   Buhar ya da ızgarada kuşkonmaz
•   Bir dilim (5 cm) kantalup kavunu
     Yatma zamanı: 2 dilim fırında hindi ya da tavuk göğsü, 4 fındık, küçük şeftali.

7. GÜN
Kahvaltı
•   90 - 180 gram ızgara somon
•   Yarım kâse yavaş pişmiş yulaf ezmesi
•   Bir dilim (5 cm) kantalup kavunu
•   Çay ya da su
     Öğle: n 1 taze soğan, 1 kereviz yaprağı ile yapılmış somon (ya da 180 gram yengeç etiyle) salatası; çeyrek kâse yoğurt, yarım limon suyu ekleyin, yarım avokado içinde servis yapın.
•  1 kap çilek
•  Su ya da yeşil çay
     Öğleden sonra: Yarım fincan süzme peynir, 4 badem, 1 elma
Akşam
•  Izgara tavuk göğsü
•  4'te 3 kap fırında pişmiş ya da sote mantar ile yaz kabağı
•  Dilimlenmiş domates, 30 gram rende parmesan peyniri, taze fesleğen, zeytinyağlı limonlu marul salatası
•  Yarım kâse küçük taneli meyve
     Yatma zamanı: 2 dilim hindi göğsü, 3 zeytin, 1 armut.
Kalkış: 1.5-2 bardak su.
Kahvaltı:
•  3 yumurta beyazı ve bir yumurta sarısı ile yapılan omlet ya da 110 - 170 gram ızgara somon.
•  Yarım fincan pişmiş yulaf (hazır değil).
•  7.5 santimetrelik bir dilim kantalup kavunu (ince kabuklu bir tür kavun, bulmak kolay) ve yarım fincan taze ufak taneli meyve (mümkünse yabanmersini yoksa çilek, böğürtlen vs.)
•  1.5-2 bardak su (istenirse daha fazla).
Öğle: 110-170 gram ızgara somon ya da düşük sodyumlu konserve, su içinde tonbalığı yada zeytinyağlı sardalye balığı.
•  2 kâse yeşil salatalık; lezzet için 1 çorba kaşığı zeytinyağı ve taze sıkılmış limon suyunda soslanmış.
•  İnce bir dilim kavun ve çeyrek fincan taze küçük taneli meyve.
•  1.5-2 bardak su (istenirse daha fazla)
Öğleden sonra, ara öğün:
•  60 gram düşük tuzlu, dilimlenmiş tavuk göğsü.
•  4 tuzsuz fındık.
•  Yarım yeşil elma
•  1.5-2 bardak su (istenirse daha fazla).
Akşam:
•  110-170 gram ızgara somon.
•  2 kâse yeşil salatalık; lezzet için 1 çorba kaşığı zeytinyağı ve taze sıkılmış limon suyu sosuyla...
•  1 neskafe fincanı buharda pişmiş kuşkonmaz, brokoli ya da ıspanak biraz zeytinyağı ile soslanmış.
•  İnce bir dilim kavun ve çeyrek fincan taze küçük taneli meyve.
Yatmadan önce:
•  60 gram az yağlı, az tuzlu hindi ya da tavuk göğsü.
•  Yarım armut ya da yeşil elma.
•  3-4 badem ya da zeytin.
•  1.5-2 bardak su (istenirse daha fazla).
NOT: Her gün hemen hemen aynı şeyleri yiyeceksiniz. Proteini her zaman önce yemeyi unutmayın. Mönünün dışında gün boyunca iki bardak su daha içilmelidir.

YARIN:
•  Yaşlanmaya karşı balık! Hangi balıkları tercih etmelisiniz?
•  28 günlük reçetenin ikinci hafta mönüleri



YAŞAM


28 günde gençleşin!
Gece âleminin kitabını yazdı
SARS'ın sebebi 'mönüdeki' misk kedisi
Alışverişin gerçek patronu çocuklar
Erkeklerde doğurganlık geni bulundu, sıra hapta
Benzin alırken cep telefonunu kapatın
Kahreden anons
Birisi çaldı, Zeliha düştü
Kısa kısa..

Vücut Kitle İndeksi Hesaplama

Sağlığınızı kontrol altında tutmak için Vücut Kitle İndeksi (VKİ) hesaplama aracını deneyin!

VKİ HESAPLA
Yazarlar