PembeNarTuz Seramiği Yapımı Ve Malzemeleri: Evde Tuz Seramiği Nasıl Yapılır?

Tuz Seramiği Yapımı Ve Malzemeleri: Evde Tuz Seramiği Nasıl Yapılır?

10.02.2021 - 05:25 | Son Güncellenme:

Seramik çalışmaları yetişkinler için bir zanaat olsa da çocuklar için bir oyundur. Çocukların dünyasında birçok şey oyundur ve çocuklar bunun gibi aktiviteleri sanat için yapmazlar. Bu tarz çalışmalarda çocuklar kendi iç dünyalarını dışarı çıkarır. Çocuğun heyecanlanma, akıl yürütme, tedirginlik ve sevinçleriyle geniş bir iç dünyası vardır. Çocuklar için geliştirici ve bir o kadar da eğlenceli tuz seramiği nasıl yapılır ve gerekli malzemeler nelerdir tüm detaylarıyla derledik.

Tuz Seramiği Yapımı Ve Malzemeleri: Evde Tuz Seramiği Nasıl Yapılır

Tuz seramiği yapımı gibi uygulamaları aktiviteler duygu ve düşünceleri ifa etmede, yaratıcılığın gelişmesinde, neden sonuç ilişkisi kurmada ve ince motor becerilerin gelişiminde destek olur. Keyifli bir sanat etkinliği olan tuz seramiği yapımı aynı zamanda el göz koordinasyonunun gelişmesini sağlar.

Evde Tuz Seramiği Yapmak İçin Gerekli Malzemeler

Haberin Devamı

● 1 Su Bardağı Tuz
● 2 Su Bardağı Un
● 1 Su Bardağı Su
● Boya
● Vernik
● Keçeli Kalem
● Kurdele

Evde Tuz Seramiği Nasıl Yapılır?

● Evde tuz seramiği yapımı için ilk aşama; su, un ve tuz büyük bir kapta yeterince pürüzsüz olana kadar karıştırılır. Karışım sonucunda yumuşak bir hamur elde edilmelidir.
● Elde edilen yumuşak tuz hamuru merdane yardımı ile iyice açılır ve kenarlarının düzgün olmasına dikkat edilir.
● Hamur isteğe göre daire ya da kare açılabilir bu detay çok önemli değildir.
● Yapılması istenen şekiller her ne ise bu hamurdan çıkarılır. Bu aşamada yaratıcılığa bağlı olarak el izi şekli ya da kurabiye kalıpları kullanılabilir. Kalıp kullanılmadan hamurdan bir parça kopararak isteğe göre şekillendirilebilir. Bu durumda hamurun çok fazla kalın olmamasına dikkat edilmelidir.
● Şekillendirme sırasında hamura çöp şiş ya da kürdan ile yazılar da yazılabilir. Tamamen hayal gücüne bağlı bir aktivitedir.
● Tüm şekillendirmeler tamamlandıktan sonra üzerine yağlı kağıt serilen bir tepsinin içinde 100 derece sıcaklığında olan fırında pişirilir. Bu aşamada hamurun kuruması gerekmektedir.
● Fırından taze çıkarılan şekiller istenilen renklerde boyanır. Yazıların üzerinden keçeli kalem ile geçilebilir.
● Boya kuruduktan sonra vernikleme işlemi unutulmamalıdır. Sprey ya da sıvı vernik kullanılabilir. Eğer iki kat vernik uygulanırsa boyanın kalıcılığı daha uzun süre olacaktır.

 

Vücut Kitle İndeksi Hesaplama

Sağlığınızı kontrol altında tutmak için Vücut Kitle İndeksi (VKİ) hesaplama aracını deneyin!

VKİ HESAPLA
Yazarlar