DekorasyonTuristlerin en çok fotoğraf çektiği yerler arasında! Tanzimat dönemine ayna tutuyor

Turistlerin en çok fotoğraf çektiği yerler arasında! Tanzimat dönemine ayna tutuyor

23.06.2020 - 18:38 | Son Güncellenme:

Tanzimat döneminde kurulan Hafız Mustafa 1864, döneminin ruhunu ve özelliklerini yansıtan saray mimarisiyle yerli ve yabancı misafirlerin dikkatini çekiyor. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Hafız Mustafa 1864’ün CEO’su Eren Ongurlar “İç mimarlarımızla birlikte Selçuklu’dan Osmanlı’ya ve Cumhuriyet’e kadar tüm dönemleri inceleyip oryantal mimariyi esas aldık. Koltuk kumaşındaki motiflerimizden masalarda kullanılan simgelere kadar Tanzimat dönemine ayna tutuyoruz" dedi.

Turistlerin en çok fotoğraf çektiği yerler arasında Tanzimat dönemine ayna tutuyor

Hafız Mustafa 1864 mağazaları; camiler, saraylar, müzeler ve doğal güzelliklerle birlikte Türkiye'de turistlerin en çok fotoğraf çektiği yerler arasına girdi. Eren Ongurlar, “Mağazalarımızdaki dekorasyonun tamamında Yıldız Sarayı, Dolmabahçe Sarayı gibi tarihi eserlerimizi referans aldık” bilgisini paylaştı.

Haberin Devamı

Tüm tarih dönemlerini ele aldıklarını anlatan Ongurlar, "Kurumsal kimliğimizi mağazalarımıza yansıtırken Tanzimat dönemi en büyük ışığımız oldu. Kullandığımız yazı karakterinden mermer desenine kadar birçok unsur misafirlerimizi tarih yolculuğuna çıkartıyor. Kültür elçisi olma misyonumuz gereği, mağazalarımızı birer tarih ve modern çağ lezzet müzesi gibi tasarladık” diye konuştu.

'Altın oranı yakaladık'

Dekorasyonda Topkapı, Yıldız ve Dolmabahçe saraylarından esintiler bulunduğunu anlatan Eren Ongurlar, “Sadece Tanzimat Dönemi değil, bizim için Osmanlı’nın her dönemi çok özel. Cumhuriyet’imizin modern bakış açısını da ele alarak bir altın oran oluşturuyoruz. Bunu başarabildiğimiz için de bizi ziyaret eden milyonlarca ziyaretçimiz, özellikle de yabancı turistler mağazalarımızın dekorasyonundan sandalye modellerimize, çalışanların kıyafetlerinden çalınan müziklere, sunumlarımızdan ürünlerimizin kutularındaki yazı fontlarına kadar kullandığımız tüm detayları büyük bir beğeniyle takip ediyorlar. Mağazalarımızı ziyaret eden turistler kendilerini fotoğraf çekmekten alamıyorlar” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Mimar Sinan’ın Bursa kemeri motifinden Mühr-ü Süleyman'a her şey var

Mağaza içeriklerini oluştururken tarih uzmanı mimarlar ile çalıştıklarını anlatan Eren Ongurlar, şu bilgileri verdi:

"Mağaza tasarımında her detayı düşünmeniz gerekir. Zemindeki mermerler Marmara mermeri denilen üründür. Duvarlarımızda Osmanlı’da sık kullanılan kırmızı rengini tercih ettik. Osmanlı döneminde, İznik çinilerinin en gözde rengi olan turkuazı da tezgâh arkalarında ve raflarda kullandık. Koltuk kumaşındaki motiflerimiz ise Mimar Sinan'ın Bursa kemeri motifi. Masalarımızda, Selçuklu mimarisinde de sıklıkla kullanılan Mühr-ü Süleyman’ı kullandık. Menülerimizdeki yazı sitilimiz de Tanzimat dönemini yansıtacak şekilde seçildi. Kalıcı ve güzel çalışmalar yapmaya odaklandık."

Kâbe yazısının emanetçisi

Sirkeci mağazalarında çok özel bir emanete ev sahipliği yaptıklarını anlatan Eren Ongurlar, “Sirkeci mağazamızda Kâbe’nin yaklaşık 3 metre boyunda orijinal yazısı bulunmakta. Biz de bu önemli değeri sergileyerek mağazamızın koruyucusu olsun istedik. Yine birçok şubemizde el sanatlarıyla yapılan sultanlarımıza ait resimleri konumlandırdık. Bu önemli eserlerin de ev sahipliğini yapmaktan ötürü mutluluk duyuyoruz" dedi. 

Vücut Kitle İndeksi Hesaplama

Sağlığınızı kontrol altında tutmak için Vücut Kitle İndeksi (VKİ) hesaplama aracını deneyin!

VKİ HESAPLA
Yazarlar