26.08.2021 - 12:00 | Son Güncellenme:
Trüf yağı, trüf mantarından elde edilen bir yağ çeşidi olmaktadır. Trüf mantarı oldukça lezzetli bir mantar türü olmakla birlikte bu mantardan elde edilen trüf yağıda lezzetli olmaktadır. Trüf yağı değerli bir yağ çeşidi olarak değerlendirilmektedir.
Trüf Yağı Nasıl Yapılır?
Trüf yağı, trüf mantarından elde edilmektedir. Bu yağı elde etmek zor olmadığı için üretimi sıklıkla yapılmaktadır. Çoğu zaman zeytinyağına katkı olarak kullanılan bu yağ zeytinyağı fiyatının da düşmesini sağlamaktadır.
Trüf Yağı Nerelerde Kullanılır?
Trüf yağının mutfakta kullanım alanı oldukça geniş olmaktadır. Bu yağ bütün yemeklerde kullanılabilirken makarnalarda, çorbalarda, balık yemeklerinde, omletlerde, sebze yemeklerinde, risotto yapımı sırasında ve salatalarda da kullanılmaktadır. Uzmanlar tarafından trüf yağının besinler piştikten sonra içlerine eklenmesinin daha sağlıklı olduğu ifade edilmektedir. Trüf yağının az bir miktarda yiyeceklere eklenmesi yeterli olmaktadır.