Genel SağlıkTopuk dikeninin başlangıcı yanlış ayakkabılar

Topuk dikeninin başlangıcı yanlış ayakkabılar

10.12.2014 - 10:00 | Son Güncellenme:

Eklem kireçlenmesinin sebebi topuk dikeni olabilir.

Topuk dikeninin başlangıcı yanlış ayakkabılar

Duruş bozuklukları erken dönemde dikkate alınır ve gerekli ortopedik ve de duruş bozukluğu tedavisi uygulanırsa, ilerde oluşacak topuk dikeni rahatsızlığının önlenebileceğini söyleyen Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Hasan Doğan, hızlı kilo alımında, yanlış ayakkabı kullanımında, sürekli ayakta kalma durumunda topuk dikeni tehdidi bulunduğunu belitti.

Topuk dikeni hastaları zamanında tedavi olmazsa eklemlerde oluşan orantısız yüklenmeyle eklem kireçlenmeleri yaşanacağını kaydeden Op. Dr. Hasan Doğan, zamanında uygulanan Proloterapi tedavisiyle sorunun kaynağı olan yere uygulanan enjeksiyon uygulaması ile vücudun kendi kendini iyileştirme gücünün devreye gireceğini söylüyor.

Uzun süre bir yerde oturduktan ve uykudan uyandıktan sonra ayağın topuk bölgesinde ağrının toplanmasıyla belirtilerini gösteren ve çoğu kişinin yaşadığı topuk dikeni hastalığı,Proloterapi tedavisiyle iyileştirilebiliyor. Hasarlı dokuya enjekte edilen ve özel bir içeriğe sahip olan Proliferantsolisyon, ağrının kaynağı olan hasarlı bölgede vücudun tamirci hücrelerini aktif hale getirerek topuk dikeninin oluştuğu bölgeyi onarıyor. Bu uygulamayla hastalar kolaylıkla kalıcı olarak tedavi edilebiliyor.

Yanlış Ayakkabı Kullanımı Topuk Dikeni Başlangıcı!
Hızlı kilo alımında ve yanlış ayakkabı kullanımında ve de yeni bir spora başladıktan sonra ayakta oluşan ağrı, çoğunlukla topuk dikeni rahatsızlığının belirtisi oluyor.Genellikle genç nüfusta, yaygın olarak görülen ayak tabanında ağrı şikayeti ile ortaya çıkan bir hastalık olduğunu söyleyen Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Hasan Doğan, “Ayak alt yüzeyinde topuğun altında ve çevresinde ağrı ile kendini hissettirir. Sabah yataktan kalkınca ya da oturma pozisyonunda iken ayağa kalkınca atılan ilk birkaç adımda şiddetli ağrı oluşur.Hızlı kilo alanlarda, yeni bir spora başlayanlarda, yeni bir ayakkabı alanlarda ayak tabanında ağrı olursa topuk dikeni hastalığı akla gelmelidir.” dedi.

İyileştirme Gücünü Harekete Geçiren Tedavi
Topuk dikeni hastası zamanında tedavi olmazsa yürüme aktivitesi kısıtlandığından bacak kaslarında zayıflama ve güçsüzlük gelişeceğini söyleyen Op. Dr. Hasan Doğan, “Topuk dikeni olan hastanın yürüyüş kalitesi bozulur. Ayakkabısı ters taraftan aşınır ve eskir. Bacak arkasındaki ve ayak tabanındaki kaslarda, aşırı gerginlik ve sertleşme olur. Zamanla diz ve kalça ekleminde ve hatta yaş ilerledikçe belde ağrı, erken aşınma ve yaşlanmalar ortaya çıkar. Hareketleri ve yaşam kalitesi bozulduğundan ekleme orantısız yüklenme olur ve eklem kireçlenmelerini tetikler” açıklamasında bulundu.

Zamanında uygulanan Proloterapi tedavisiyle sorunun kaynağı olan yere uygulanan enjeksiyon uygulaması ile vücudun kendi kendini iyileştirme gücünün devreye gireceğini belirtenOp. Dr. Hasan Doğan, “Sorunlu bölgeye hızla iyileştirici hücreler gelerek ayak kemiği tabanına yapışan kasların çekme gücü dengelenir. Bağ dokunun kemiğe yapışma yerinde güçlenme sağlanır. Kaslarda oluşan tetik noktalar tedavi edilir. Böylece 3-4 seansta hasta yıllarca sürecek olan bir rahatsızlıktan kurtarılır” şeklinde konuştu.

Vücut Kitle İndeksi Hesaplama

Sağlığınızı kontrol altında tutmak için Vücut Kitle İndeksi (VKİ) hesaplama aracını deneyin!

VKİ HESAPLA
Yazarlar