Genel SağlıkTek Taraflı Boğaz Ağrısı Neden Olur, Ne İyi Gelir?

Tek Taraflı Boğaz Ağrısı Neden Olur, Ne İyi Gelir?

11.11.2021 - 16:49 | Son Güncellenme:

Sağlıklı olmak ve sağlıklı kalmak gerçekten çok büyük bir mutluluktur. Bunu insanlar genellikle hastalandıklarında anlarlar. Basit bir baş ağrısı, diş ağrısı ya da hafif bir soğuk algınlığı bile kişiyi sarsabilir. Kişinin bağışıklık sistemini güçlü tutması ve sağlığını koruması her zaman önerilendir. Bazen de hafif rahatsızlıkları iyileştirecek basit yöntemler bulunur. Bu bağlamda merak edilen bir sağlık sorunu da boğaz ağrısıdır. İşte tek taraflı boğaz ağrısı neden olur, tek taraflı boğaz ağrısına neden olur, ne iyi gelir ve konu hakkında çok daha fazlasını sizler için derledik.

Tek Taraflı Boğaz Ağrısı Neden Olur, Ne İyi Gelir

Zaman zaman yaşanan ve sadece tek tarafta görülen boğaz ağrısının farklı nedenleri olabilir.

Haberin Devamı

Tek Taraflı Boğaz Ağrısı Neden Olur?

Çok can acıtan ve tek taraflı veya çift taraflı boğaz ağrısı şeklinde görülen ağrının nedenin genellikle enfeksiyondur. Viral ve bakteriyel enfeksiyonlar buna sebeptir. Tonsilit adı verilen ve bademciklerin maruz kaldığı bir enfeksiyondur. Bu enfeksiyon bilhassa çocuklarda yaygındır. Arada bir meydana gelebileceği gibi kısa sürede tekrar eder biçimde de ortaya çıkar.

Tek Taraflı Boğaz Ağrısına Ne İyi Gelir?

Bu şekilde cereyan eden boğaz iltihabı ortalama 4-7 gün sürebilir. Tonsilit bulaşıcı olmayıp sebep olan grip, soğuk algınlığı gibi enfeksiyonlardandır. Bu boğaz ağrısının etkilerini hafifletmek, hastayı rahatlamak için şunlar önerilir:

Hastanın istirahat etmesi gerekir.

Haberin Devamı

Bol bol su içilmesi tavsiye edilmektedir.

Ilık tuzlu su ile yapılacak gargara rahatlatıcı olacaktır. Fakat bunu çocuklara uygulamamalıdır.

Bol temiz hava alınması, oksijeni bol ortamda bulunulması önerilmektedir. Kapalı ortamların bu sebeple yeterince havalandırılması önemlidir.

Aşırı soğuk olmayan fakat serin içecekler içilebilir.

Genellikle parasetamol ya da ıbuprofen alınır. Ancak 16 yaş altı çocuklarda aspirin önerilmez.

Boğaz ağrısını hafifletmek için boğaz spreyleri de tavsiye edilmektedir.

Ayrıca rahatlatıcı pastiller de yardımcı olacaktır.

Yazarlar