11.12.2020 - 12:06 | Son Güncellenme:
Taze fasulye en sağlıklı sebzelerden bir tanesi olarak karşımıza çıkar. Oldukça lezzetli de olan bu sebze ülkemizde de en çok sevilen sebzeler arasında yer almaktadır. Hem ülkemizde hem de dünyanın birçok bölgesinde en yaygın olarak da yetişen taze fasulye kalori bakımından da düşük olan bir sebzedir. Bu sebeple diyet yapan kişiler de rahatlıkla bu sebzeyi tüketebilmektedir. Taze fasulyenin faydaları da oldukça fazladır faydaları merak eden kişiler detayları araştırır.
Taze Fasulyenin Faydaları Nelerdir?
Taze fasulye özellikle yazın oldukça fazla tüketilen ve en çok sevilen sebzelerden bir tanesi olarak karşımıza çıkar. Birçok hastalığa da faydası olan bu sebze aynı zamanda kişilerin bağışıklığını güçlendirme konusunda da oldukça etkilidir. Taze fasulyenin en çok bilinen faydaları;
- Taze fasulye tüketimi kanser riskini azaltmaktadır.
- Lif yapısı sayesinde sindirimi kolaylaştırır.
- Karotenler sayesinde görme fonksiyonlarında ki azalmaları engelleyerek sarı nokta hastalığında önler.
- İçerisinde bol miktarda bulunan kalsiyum kemik ve diş gelişimine yardımcı olur.
- İleri yaşlardaki kemik erimesi rahatsızlıklarına engeller.
- İçeriğinde bulunan flavonoid sayesinde kalp rahatsızlıklarını önler.
- Tırnak saç ve cilt için oldukça faydalıdır.
- Lif içeriği yüksek olduğu için tok tutma oranı yüksektir. Böylece diyet yapanlar tarafından oldukça fazla tercih edilen besinlerden bir tanesidir.
- Detoks görevi de bulunan taze fasulye kişilerin vücudunuzdaki toksinlerin de atılmasını sağlar.
Taze Fasulyenin Zararları Nelerdir?
Birçok besinde olduğu gibi taze fasulyenin de tüketimine dikkat edilmesi gerekmektedir. Fazla tüketilen taze fasulyenin zararı bulunmaktadır. Taze fasülye fazla tüketiminde;
- İçeriğinde bulunan fitik asit sebebiyle kişide ve beslenme eksikliğine sebep olur.
- Sindirim sistemi problemlerine sebep olabilir.
- Alerjik reaksiyona sebep olabilir.
Taze Fasulye Nasıl Tüketilir?
Taze fasulye özellikle yaz sebzelerinden bir tanesi olduğu için mevsiminde tüketilmesi oldukça faydalıdır. Taze fasulye yemek olarak tüketilebildiği gibi kavrularak da tüketilebilir. Böylece hem lezzetli hem de oldukça sağlıklı bir besin tüketilmiş olur.