Editörün SeçtikleriSu sipaişinde BİSU kolaylığı

Su sipaişinde BİSU kolaylığı

06.10.2015 - 16:51 | Son Güncellenme:

Dijital dünya, hayatlarımızı kolaylaştırmaya devam ediyor ve yeni iş fikirlerinin ortaya çıkmasını sağlıyor.

Su sipaişinde BİSU kolaylığı

BiSU da bu gelişmelerin en yeni halkası olarak karşımızda. Damacana su siparişinde randevulu dönemi başlatan BiSU, İOS ve Android uygulamalarıyla akıllı telefonlar üzerinden kullanıcıların istediği saat için su siparişi vermesini sağlıyor.

Haberin Devamı

Teknoloji tabanlı bir su sipariş sistemi olan BiSU adlı mobil su siparişi uygulaması, ayda 12 milyon adet gibi çok yüksek düzeyde damacana su ihtiyacı bulunan İstanbul’da hayata geçirildi. Ergin Üner ve Ozan Alptekin adlı iki girişimcinin damacana su sektörüyle ilgili fark ettikleri ve hatta bizzat yaşadıkları bazı sorunları tespit etmeleriyle ortaya çıkan projeyle, damacana suda randevulu dönem başladı. BiSU uygulaması, iOS ve Android uygulamalarıyla akıllı telefon üzerinden su siparişi verilmesini sağlıyor. .

En çok bilinen 20 marka sistemde

BiSU uygulamasını indirdikten sonra, bayiye kayıtlı cep telefonu numaranızı tanıyan sistem hemen aboneliğinizi gösteriyor ve daha ilk adımda işinizi kolaylaştırıyor. Listede bulunan markalardan seçip, hız bir şekilde istediğiniz saat için sipariş verebiliyorsunuz. Uygulama, mevcut aboneliğinizin yanı sıra diğer markaların fırsatlarını da görebiliyor ve yeni fırsatlardan faydalanma imkanı sunuyor.

Haberin Devamı

BiSU’yla şimdilik aralarında Erikli, Hayat Su, Pınar, Nestle, Sırma, Damla, Taşdelen, Gümüş Su, Pürsu, Saka Su, Kay Su, Hamidiye, Çamoluk, Sırmakeş, Abant, Alaçam, Hisar, Lido Su, Taşkesti, Buzdağ, markalarının da bulunduğu 20 farklı su markası satışa sunuluyor. Uygulamada kısa bir süre sonda mobil telefon üzerinden kredi kartı ile ödeme sistemi de devreye alınacak.

Fiziksel düğme yolda

Mobil su siparişi fikrinin kaynağını, Ergin Üner ve Ozan Alptekin’in, İsveç kökenli bir start-upsirketinin ürettiği fiziksel bir tuşun/düğmenin (internet of things) su siparişi icin kullanılıp kullanamayacağı düşüncesi oluşturdu. Akıllı saat (Apple Watch) eklentileri ve uygulamanın özünü oluşturan ‘fiziksel düğme’nin sosyal kampanyaentegrasyonu da yakın zamanda planlanan projeler arasında yer alıyor.

Hiçbir ek masraf ya da komisyon yok

BiSU’nun kurucularından Ergin Üner, ilk etapta İstanbul'da hayata geçirilen BiSU’nun hedefinde diğer illerin de olduğunu belirtti. Yakın zamanda Ankara ve İzmir başta olmak diğer illere de açılmayı planladıklarını kaydeden Üner, projeyle yaklaşık 2 yıl sonunda hanelerdeki ambalajlı su tüketiminin yüzde 7’sinin karşılanmasını hedeflediklerine işaret etti. Üner, şu anda binden fazla üyesi bulunan BiSU’nun müşteriler için herhangi bir ek masraf getirmediğine de dikkat çekti. BiSU projesinin bir mobil uygulama olduğuna dikkat çeken Üner, şu bilgileri verdi: “Türkiye’de herkesi, her zaman ve her yerde ilgilendiren, gündelik bir ihtiyaçtan yola çıkıyor. Yani su ihtiyacından. Proje kullanıcının farklı markalar arasından seçim yapıp, tek tuşla 1-2 saniye içinde su siparişi verebilmesini sağlıyor. Yoğun şehir temposunda, su siparişi vermek çoğu zaman unutulan, unutulmak istenen, üşenilen veya zamanlama sorunları yaratan bir konu. Tüketicinin, abone olduğu marka dışındaki hiçbir markanın fiyatları ve kampanyaları hakkında haberdar olmaması da bir diğer problem. BiSU, bu iki soruna çözüm getiriyor.”

Haberin Devamı

Dört genç girişimcinin ortak projesi

BiSU projesini başlatan iki genç girişimci Ergin Üner ve Ozan Alptekin, iş dünyasında büyük şirketlerde edindikleri deneyimlerini şimdi kendi işlerine aktarıyorlar. Ozan Alptekin, 2003 yılında ODTÜ Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’nden mezun olduktan sonra, kariyerini İsveç'te devam ettirme kararı aldı. 5 yıl boyunca, Ericsson gibi global iletişim firmalarında önemli görevler aldıktan sonra, Stockholm'de kendi danışmanlık firmasını kurdu. İlk mobil projesini yine İsveç'te hayata geçiren Alptekin, BiSU ile Türkiye'deki ilk yatırımını başlatmış bulunuyor.

Haberin Devamı

BiSU’nun diğer ortağı Ergin Üner, 2003 yılında MÜ İngilizce İşletme Bölümü’nden mezun olduktan sonra, sırasıyla Metro Grup, Pepsico, Danone gibi uluslararası şirketlerde önemli pozisyonlarda görev aldı. Girişimci yönü sayesinde, belirli dönemlerde su sektörü de dahil olmak üzere, farklı yatırımlarda bulundu.BiSU’nun diğer ortağı Ergin Üner, 2003 yılında MÜ İngilizce İşletme Bölümü’nden mezun olduktan sonra, sırasıyla Metro Grup, Pepsico, Danone gibi uluslararası şirketlerde önemli pozisyonlarda görev aldı. Girişimci yönü sayesinde, belirli dönemlerde su sektörü de dahil olmak üzere, farklı yatırımlarda bulundu.

Haberin Devamı

İki yeni ortak daha BiSU ailesine katıldı

Üner ve Alptekin, BiSUprojesinde TEB Yatırımcı ağından M. Murat Kocağa'nın ve Cem Ceyhan’ın bireysel desteklerini alarak, şirketin kurulumunu 4 ortak olarak gerçekleştirdi. 2005 yılında ODTÜ Metalurji Bölümü’nden mezun olan Cem Ceyhan, Leton Tolmetz firmasının Türkiye temsilciliğini de sürtürüyor. Ceyhan, BiSUprojesinde kurucu ortak olarak görev aldı. M.MuratKocaağa, 1999 yılında Marmara Üniversitesi Almanca İşletme Bölümü’nde başlayan lisans hayatını, Ege Üniversitesi İşletme Bölümü’nden mezun olarak tamamladı. Yüksek lisansını Bilgi Üniversitesi Kültürel İncelemeler Bölümü’nde, Bilgi Üniversitesi’nde yaptı. 2003 yılından beri çeşitli tarım yatırımı ve projelerinde yatırımcı ve danışman olarak görev alan Kocaağa, tarım sektörünün üretim ayağındaki projelerine halen devam ediyor.

Vücut Kitle İndeksi Hesaplama

Sağlığınızı kontrol altında tutmak için Vücut Kitle İndeksi (VKİ) hesaplama aracını deneyin!

VKİ HESAPLA
Yazarlar