23.03.2022 - 01:34 | Son Güncellenme:
Soya fasulyesi, Asya mutfağının en çok bilin besinler arasında yer alan baklagillerin arasında yer almaktadır. 1 ve 2 metre boyunda olan geniş yapraklı çok sayıda faydaları bulunmaktadır. Doyurucu özelliğe sahip olması, talebini belirlemektedir.
Soya Fasulyesi Nedir?
Soya fasulyesi besin değerinin yükse olduğu baklagiller familyasında bulunan ve çok sayıda yemek tarifinde bulunan malzemelerin arasında yer almaktadır. Uzak doğu kültüründe geniş bir yere sahiptir. Yüksek ve kaliteli bir protein kaynağı olarak tüketilmektedir.
Soya Fasulyesinin Faydaları Nelerdir?
Soya fasulyesi prostat ve birçok kanser hücrelerinin oluşmasını engellemektedir. Uzman doktorlar tarafından sağlık açısından düzenli tüketilmesi tavsiye edilmektedir.
Diyabet hastaları için önemli bir yere sahiptir
Kadınların ilerleyen yaşlarda kemik ve menopoz belirtilerine karşın faydaları bulunmaktadır.
Yüksek protein kaynağına sahiptir
Kemik gelişimi ve kalsiyum eksikliğinin karşılayan besinlerin arasında yer almaktadır
Yüksek lif kaynağına sahiptir
Sindirimi hızlandırır
Kalp sağlığı için soya fasulyesi düzenli tüketimi yararlıdır
Magnezyum açısından insan sağlığına olumlu katkıları bulunmaktadır.
Soya Fasulyesi Nasıl Tüketilir?
Soya fasulyesi kendi yemeği yapılarak ve haşlanarak belirli yemeklerin içine katılması mümkündür. Kaynama rolü hızlı olan soya fasulyesi, kendi yemeği yapılması halinde lezzetli bir tada sahiptir.