Evcil HayvanSokak Kedileri Ne Yer, Nasıl Beslenir? Sokak Kedilerinin En Sevdiği Besinler Nelerdir?

Sokak Kedileri Ne Yer, Nasıl Beslenir? Sokak Kedilerinin En Sevdiği Besinler Nelerdir?

13.10.2021 - 01:38 | Son Güncellenme:

Sokak kedileri, birçok yerde karşılaşılabilen hayvanlar olarak ifade edilebilir. İnsanlar ise sokak kedilerinin ne yediklerini ve nasıl beslendiklerini öğrenmek istemektedir. Sokak kedileri ne yer, nasıl beslenir? Sokak kedilerinin en sevdiği besinler nelerdir? Sokak kedilerinin ne yediğini ve hangi beslenme alışkanlarına sahip olduğunu detayları ile derledik.

Sokak Kedileri Ne Yer, Nasıl Beslenir Sokak Kedilerinin En Sevdiği Besinler Nelerdir

Sokak kedileri çeşitli yiyeceklerle beslenmektedir. Yaşlarına göre kedileri birçok farklı gıda ile beslemek mümkün olmaktadır. Kediler aslında hem et obur hem de ot obur hayvanlardır. Birçok çeşitli sebze ile sokak kedilerini beslemek mümkündür.

Sokak Kedileri Ne Yer, Nasıl Beslenir?

Sokak kedilerinin zorlu şartlarda beslenmek için sevdikleri yiyecekleri tercih etmeleri her zaman mümkün olmamaktadır. Sokak kedilerini doyurmak için evinizde bulunan yiyeceklerden verebilirsiniz. Sokak kedileri; yumurta, tavuk, ciğer, patates, balık gibi gıdaları severek tüketirler. Aynı zamanda sokak kedileri haşlanmış sebzeleri de severek tüketirler. Ancak kedilere verilen yiyeceklerin içerisine tuz veya baharat atılmaması gerekmektedir.

Sokak Kedilerinin En Sevdiği Besinler Nelerdir?

Sokak kedilerinin en sevdiği besinler; balık, ciğer ve tavuk olarak bilinmektedir. Sokak kedileri genel olarak sokaklarda sevdikleri yiyecekleri bulma konusunda sıkıntı çekmektedir. Sokakta bir kedi gördüğünüz zaman alacağınız kuru mamalarla da kedileri beslemeniz mümkün olmaktadır. Sokak kedilerine verilecek olan besinlerin ise pişirilerek verilmesi gerekmektedir. Sokak kedileri evde hazırlanan bir çok aperatif yiyecek ile beslenmesi mümkün olan canlılar olarak da ifade edilebilir.

Yazarlar