Yazarlar
MALZEMELER
3tane yumurta
1 su bardağı kazar toz şeker
1/2 su bardağı ile kuru üzüm
1/2 su bardağı dolusu yoğurt
1/2 su bardağı ayçiçeği yağı
2 su bardağı kadar silme un
1 adet vanilya
1 adet kabartma tozu
Kek Kalıbını Yağlanması İçin:
1 yemek kaşığı kadar tereyağı
NASIL YAPILIR?
Yumurta ve toz şekeri bir mikser yardımıyla pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın.
Sırasıyla; ayçiçeği yağı, yoğurdu, ve vanilya ekleyerek karıştırın.
Elenmiş unu ve kabartma tozunu bu karışıma ilave ederek, çırpma işlemine devam edin.
Kuru üzümleri kattıktan sonra tahta bir kaşık yardımıyla bu harcı hafif bir şekilde karıştırın.
Yağladığınız kek kalıbına hazırladığınız harcı dökün ve üzerini bir spatula ile düzeltin.
Önceden ısıtılmış 170 derecelik ısıtılmış fırında kekinizi 40 dakika kadar pişirin.
Pişen keki dinlendirdikten ve soğuduktan sonra kalıptan dikkatli bir şekilde çıkartın ve ılık olarak servis edin.
Haberin Devamı