MALZEMELER
5 su bardağı ile süt
1 adet yumurtanın sarısı
1,5 su bardağı ile toz şeker
2 yemek kaşığı ile buğday nişastası
5 yemek kaşığı ile toz badem
2 yemek kaşığı ile rendelenmiş Hindistan cevizi
Servisi için:
2 yemek kaşığı ile kabuksuz çiğ badem
1 yemek kaşığı file ile Antep fıstığı
NASIL YAPILIR?
Sütü yumurtanın sarısı, toz şekeri, buğday nişastasını ve toz bademi derin bir tencereye aktarın
Orta ateşte tel bir çırpıcı ile sürekli karıştırarak pişirin.
Kaynattığınız keşkül karışımına rendelenmiş hindistan cevizini ekleyerek karıştırın.
Haberin Devamı
Pişen keşkülünü servis kâselerine eşit bir şekilde paylaştırın.
Üstünü kabuksuz çiğ bademi ve file Antep fıstığı ile süsleyerek sonra soğuk olarak sevdiklerinize servis edin.