MALZEMELER
4 su bardağı ile un
1 su bardağı pudra ile şekeri
1 su bardağı ile tahin
Yarım çay bardağı ayçiçeği yağı
1adet vanilya
Üzerini Süslemek İçin:
1 çay bardağı kadar çam fıstığı
NASIL YAPILIR?
Tahin, ayçiçeği yağı ve pudra şekeri ile birlikte oval bir kapta iyice karıştırın
Vanilya ve unu ekleyin .
Tüm malzemeleri kıvamına kadar yoğurun.
Hazırladığınız kurabiye hamurundan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartarak ve avucunuzun içinizde yuvarladıktan sonra şekil verin.
Kurabiyelerin üstüne çam fıstıkları hafif bir şekilde bastırıp şekil verin
Tabanını altını yağlı kâğıt ile kapladıktan sonra fırın tepsisine hazırladığınız kurabiyeleri aralıklı olarak dizerek yerleştirin.
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 25 dakika kadar üstü renk alıp, çatlayana kadar pişirin.
Tahinli kurabiyelerinizi ılık olarak servis yapın
http://www.lezizyemekler.com/tarifler/tahinli-kurabiye-tarifi/