Yazarlar
Sütlü İrmik Tatlısı malzemeler:
9 kaşık irmik
9 kaşık şeker
2 yemek kaşığı hindıstan cevizi
1 litre süüt
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı margarin
Sütlü İrmik Tatlısı yapılışı:
İrmik şeker ve 5 bardak sütü tencereye alıp güzelce karıştırarak pişirin.
Kaynamaya yakın vanilyayı ve margarini ilave edin.
Koyulaşmaya başladıktan sonra ocağın altını kısıp 2 dakika daha kaynatınız ve ocaktan indiriniz.
Tüm bu aşamalarda sürekli karıştırmaya dikkat edin ki tatlınız dibini tutmasın.
Ocaktan indirince hindistan cevizini ekleyip karıştırmaya devam ediniz ve kaselere dökün.
Sütlü İrmik Tatlısı Sunum Şekli:
Hindistan cevizi , fındık yada fıstık ekleyerek sunabilirsiniz.
Haberin Devamı