Sulu Köfte

MALZEMELER

3 yemek kaşığı ayçiçeği yağı

250 gram kadar orta yağlı kıyma

Yarım su bardağı kırık pirinç

3 su bardağı kaynamış sıcak su

1 adet orta boy patates

1 adet orta boy kuru soğan

Yarım havuç

3 tane yeşilbiber

Yarım su bardağı dondurulmuş bezelye

1 tatlı kaşığ ıile domates salçası

çeyrek taze demet maydanoz

1 çay kaşığı ile tuz

yarım çay kaşığıile karabiber

NASIL YAPILIR?

Kırık pirinci nişastasından arındırmak için 15- 20 dakika kadar ılık suda bekletelim.

Süzdükten sonra derin bir kapta kıyma ile birlikte yoğurun.

Haberin Devamı

Kolaylıkla şekil verebilmek için buzdolabında bir 10 dakika kadar bekletin.

Kabuğu soyulmuş patates domates, havuç ve soğanı küçük parçalar halinde doğrayın.

Ortadan ikiye keserek çekirdeklerini çıkardığınız yeşilbiberleri yarım ay şeklinde doğrayın.

Maydanozları ince bir şekilde kıyın.

Ayçiçeği yağını derin bir tencerede kızdırın.

Soğanları renk alana kadar orta ateşte kavurun.

Domates salçası ekledikten, sonra kavurma işlemine 2- 3 dakika kadar devam edelim.

Sıcak suyu, tuzu ve karabiberi ekleyerek, 5 dakika kadar daha kaynatın.

Buzdolabında beklettiğiniz köfte harcından köfteler hazırlayın.

Kaynamış salçalı suya sırayla; doğranmış havucu, patatesi, dondurulmuş bezelyeyi ve hazırladığınız köfteleri ilave edin.

Köftenin içindeki pirinçler şişerek, bezelyeler yumuşayana kadar takriben 35 dakika kadar pişirdiğiniz sulu köfteyi, ince kıyılmış maydanoz ilave ederek ile sıcak olarak servis yapın.

http://www.lezizyemekler.com/tarifler/sulu-kofte-tarifi/