MALZEMELER
2 su bardağı ile un
125 gram oda sıcaklığında eritilmiş tereyağı
1 çay bardağı ayçiçeği yağı
4 yemek kaşığı ile irmik
4 yemek kaşığı ile toz şeker
1 tane yumurta
1 tam paket kabartma tozu
1 tam paket vanilya
Üzeri için:
20 tane fındık içi
Şerbeti için:
2,5 su bardağı ile toz şeker
2,5 su bardağı ile su
1 dilim kesilmiş limon
NASIL YAPILIR?
Tatlının şerbetini hazırlamak için; toz şekeri ve suyunu karıştırdıktan sonra yüksek ateşte kaynatılır
Kaynama noktasına gelen şerbete bir dilim limon ve suyu eklendikten sonra ocaktan alınır ve soğuması için bir kenarda bekletilir.
Tatlının hamurunu hazırlamak için ise; oda sıcaklığında bekletmiş olduğunuz tereyağı, ayçiçeği yağını, toz şekeri, yumurtayı ve vanilyayı bir kapta krema haline gelene kadar eli ile karıştırılır.
Elemiş olduğunu un ve kabartma tozu, irmik ile ayrı bir kapta karıştırılır.
Krema haline geldikten sonra bu karışıma azar azar eklenerek, şekerpare hamurunu tamamlanmış olunur
Tüm malzemeyi bir arada yoğurarak kulak memesi kıvamında elde ettiğiniz hamur, yirmi eşit parçaya bölünür.
Avuç içinde yuvarlayarak, şekil verdiğiniz şekerparelerin orta kısımlarına fındık içlerini yerleştirilir.
Fırın tepsisine aralıklı olarak dizilir.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika kadar pişirilir.
Fırından çıkan şekerparelere, şerbeti eklenir ve .İçini çeken tatlıları ılık ya da soğuk olarak servis edilir.