MALZEMELER
1 çay bardağı ile tel şehriye
1 yemek kaşığı ile tereyağı
1 tane havuç
1/4 demet taze maydanoz
4 su bardağı İle sıcak tavuk suyu
1 adet haşlanmış tavuk budu
1 çay kaşığı ile tuz
Yarım çay kaşığı ile karabiber
NASIL YAPILIR?
Kabuğunu soyarak ortadan ikiye böldüğünüz havucu yarım ay şeklinde doğrayın. maydanozun yapraklarını ayıklamak lazım unutmayın yoksa çorba içerken sapı ağzımıza gelir.
Haşlanmış tavuk budunu derisi ve kemiğinden ayırın ve İncecik uzun şeritler halinde ditin.
Tereyağını bir tencerede erittikten sonra doğradığınız havuçları ilave ederek 3- 4 dakika kadar kavurun.
Sıcak tavuk suyunu ilave ettikten sonra tel bir çırpıcı ile karıştırarak 5 dakika kadar daha tavuk suyunu kaynatın.
Tel şehriye ya da arpa şehriyeyi, tuz ve karabiberi ilave edip, şehriyeler yumuşayana dek çorbayı pişirin.
Yapraklarından ayıkladığınız maydanozları ekledikten sonra karıştırıp sıcak olarak servis yapın.
http://www.lezizyemekler.com/tarifler/sehriye-corbasi-tarifi/