Şeftali Tatlısı

Şeftali tatlısı malzemeleri:

2 adet yumurta

1 paket margarin

1 su bardağı toz şeker

Yarım paket kabartma tozu

1 fincan sıvı yağ

Alabildiği kadar un

1 çay bardağı kadar şeftali suyu

Yarım çay kaşığı kırmızı gıda boyası

Taze nane

Kremasını yapmak için:

Yarım litre süt

60 gr margarin

7 yemek kaşığı un

7 yemek kaşığı toz şeker

Şeftali tatlısı yapılışı:

Geniş birYoğurma kabına 2 adet yumurta kırılır, üzerine 1 paket margarin, 1 su bardağı toz şeker, yarım paket kabartma tozu, 1 fincan sıvıyağ eklenir ve karıştırılır.

Haberin Devamı

Alabildiği kadar unla yoğrulur.

Hamurdan cevize benzer büyüklükte parçalar alınıp yuvarlanır, yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirilir.

190-200 derecede üzeri kızarana kadar pişirilir.

Kreması için 60 gram margarin eritilir, üzerine yarım litre süt, 7’şer yemek kaşığı un ve toz şeker ilave edilir, sürekli karıştırılarak pişirilir.

Fırından çıkan kurabiyelerin içleri herhangi birşeyle oyulur.

İki kurabiye, aralarına krema doldurularak üst üste yapıştırılır.

1/2 çay kaşığı kırmızı gıda boyası, 1 çay bardağı şeftali suyuyla karıştırılır.

Kurabiyeler kırmızı gıda boyasıyla boyanır, toz şekere bulanır