MALZEMELER
3 adet yumurta
1 su bardağı ile toz şeker
1 su bardağı ile süt
1Yarım u bardağı zeytinyağı
1 adet ince rendelenmiş limon kabuğu
2,5 su bardağı ile un
1 ufak paket kabartma tozu
1 ufak paket vanilya
Kek Kalıbını Yağlanması için:
1 yemek kaşığı ile tereyağı
NASIL YAPILIR?
Yumurta ve toz şekerini bir mikser ile krema haline gelene kadar çırpmaya devam edin
Sütü, zeytinyağını ve ince rendelenmiş limon kabuğunu da ilave ettikten sonra keki çırpma işlemine devam edin
Kekin daha çok kabarması için ise; elenmiş unu, kabartma tozunu ve vanilyayı da ekleyin.
Tüm malzemeyi mikser ile karıştırmaya devam edin.
Kek kalıbının tabanınızı tereyağı ile yağlayın.
Kek harcını içine özenle aktardıktan sonra üzerini bir kaşık ile düzeltin.
Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında takriben 40 dakika kadar pişirin.
Piştikten sonra dinlenmeye bıraktığını keki, kalıptan ters çevirdikten sonra servis tabağına çıkartın.
Dilimledikten sonra çayın yanında sevdiklerinize servis edin