MALZEMELER
2,5 su bardağı ile un
1 tatlı kaşığı kadar kuru maya
1 yemek kaşığı ile toz şeker
1 tatlı kaşığı ile tuz
1 su bardağı ile ılık su
Kızartmak için:
2 su bardağı ayçiçeği yağı
NASIL YAPILIR?
Unu, kuru mayayı, toz şekeri ve tuzu geniş bir kapta karıştırın
Ilık suyu, un karışımına azar azar ekleyerek hamurunuz toparlanana kadar yoğurun.
Üzerine nemli bir bez kapattığınız hamuru, oda sıcaklığında 40 dakika kadar mayalanmasını bekletin. .
Mayalanan hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopararak unlanmış olduğunuz mutfak tezgâhı üzerinde yuvarladıktan sonra 30 dakika daha dinlendirin.
İyice mayalanarak, kabaran hamurların orta kısımdan parmağınız ile küçük delikler açın.
Ayçiçeği yağını derin bir tavada kızdırın.
Hazırladığınız pişileri yağ kızdıktan sonra, orta ateşte renk alana kadar kızartın.
Kızaran pişileri, bir süzgeç ile kâğıt havlu serilmiş bir tabağa alarak, fazla yağlarını bıraktıktık tan sonra sevdiklerinize ılık olarak servis edin.