MALZEMELER
1,5 su bardağı yasemin kokulu pirinç
1 tatlı kaşığı ile limon suyu
Yarım demet dereotu
Yarım demet maydanoz
10 adet tazecik soğan
1 su bardağı ile konserve mısır
Sosu için:
Yarım limon suyu
Yarım çay bardağı ile zeytinyağı
Yarı çay kaşığı ile tuz
NASIL YAPILIR?
Pirinçleri bol suda yıkayıp 1 tatlı kaşığı ile limon suyu kattığınız suda haşlayın.
Haşlanan pirinçleri süzüldükten sonra geniş bir kaba alın.
Dereotu ve maydanozu ince ince kıyın.
Taze soğanları küçük halkalar halinde doğrayın.
Konserve mısırları da ekleyip, tüm salata malzemesini harmanlayın.
Haberin Devamı
Sosu için; zeytinyağını, limon suyunu ve tuzu ayrı bir kapta karıştırın.
Son olarak sosunu da eklediğiniz salatayı bekletmeden servis edin.