MALZEMELER
4 adet patates
1 adet yumurta
1 çay bardağı kadar rendelenmiş kaşar peyniri
Yarım çay bardağı un
1 çay kaşığı ile tuz
1 çay kaşığı ile karabiber
Kızartma için:
1 su bardağı kadar galeta unu
2 su bardağı ayçiçeği yağı
NASIL YAPILIR?
Patateslerin pişerken dağılmasını önlemek için soymadan kabuklu olarak haşlayın.
Peşinden; soğuması için soğuk su dolu bir kabın içine alın
Kabuklarını soyduğunuz patatesleri, rendeleyin.
Tuzu, karabiberi, yumurtayı, unu ve rendelenmiş kaşar peyniri ilave ederek bir güzel harmanlayın.
Tüm malzemeleri hamur kıvamı alana kadar yoğurun.
Hazırladığınız karışıma kolayca şekil vermek için; üzeri kapalı olan bir kaba koyarak ağzı kapalı bir şekilde buzdolabında 1 saat kadar bekletin.
Dinlendirdiğiniz patatesli harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar halinde kopartın.
Arzuya göre elinizde yuvarlak ya da uzunlamasına şekiller verin.
Galeta ununu geniş bir servis tabağına aldıktan sonra hazırladığınız patates kroketleri, üstleri tamamen örtecek şekilde galeta unu ile bulayın.
Ayçiçeği yağını kızdırdığınız derin bir tavada hazırladığınız patates köftelerini kızgın, yağda ters yüz çevirerek rengi alana kadar kızartın.
Fazla yağının gitmesi için; kağıt havlu serdiğiniz servis tabağına aldığınız kroketleri 2- 3 dakika kadar beklettikten sonra ılık olarak servis yapın.
http://www.lezizyemekler.com/tarifler/patates-kroket-tarifi/