Yazarlar
Muhallebili Kadayıf Tatlısı malzemeleri:
Muhallebisi için:
1 litre süt
1 bardak şeker
1 yumurta sarısı
3 kaşık un
Üzeri için:
150 gr kadayıf
1 bardak ceviz
1 bardak şeker 2 kaşık tereyağı
Muhallebili Kadayıf Tatlısı yapılışı:
Süt, şeker, yumurta sarısı ve un karıştırılarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirilir.
Muhallebi soğuduktan sonra 1 portakal kabuğu suyu ve rendesi eklenir.
Kadayıf, ceviz, şeker ve tereyağı da bir tava da kavrulur.
Bir borcama kavrulmuş kadayıfların yarısı dökülür.
Kadayıfların üzerine muhallebi eklenir.
Haberin Devamı
En üst kata da yine kadayıflar eklenir.
Soğuduktan sonra servise hazırdır.