Muhallebi Tarifi

Haberin Devamı

Muhallebili Tatlısı malzemeler:

5 su bardağı süt
2 çay bardağı tozşeker
1 tatlı kaşığı margarin
2 çay bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kakaolu petibör bisküvi


Ekstra Malzemeler
Üzeri için:

3 su bardağı karışık meyve suyu
4 çorba kaşığı mısır nişastası
4 çorba kaşığı tozşeker


Muhallebili Tatlısı yapılışı:

Sütü, tozşekeri bir tencereye alın ve tozşeker eriyinceye kadar karıştırın.
Margarini ve unu da ekliyerek tel çırpıcıyla muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin.
Sonra tencereyi ocaktan alın ve vanilya ekleyip karıştırın.
Orta boy cam borcamın içini suyla ıslatın ve muhallebiyi dökün.Üzerini kaplıycak kadar kakaolu bisküviyi üzerine dizin.
Ayrı bir tencereye meyve suyunu, mısır nişastasını,tozşekeri koyun.
Kısık ateşte koyu bir kıvam alana kadar karıştırarak pişirin.
Bisküvilerin üzerine yayın.donması için 3-4 saat dolapta bekletin.
Dilimleyerek servis yapın.
http://www.pratiktatlitarifleri.com/muhallebi_tatlisi