Mısır Gevrekli Kurabiye

Mısır Gevrekli Kurabiye malzemeler:

Hamuru için :

125 gr tereyağı

2 tane yumurta

1 su b. şeker

1 paket vanilya

Yarım kg mısır nişastası

Mısır gevrekli kurabiyenin

Ekstra Malzemeler

Çikolatalı sosu için

250 gr kakaolu fındık kreması

Yarım su bardağı sıvıyağ

Mısır Gevrekli Kurabiye yapılışı:

Öncelikle hamuru hazırlayalım.

Hamur malzemelerini bir yoğurma kabında karıştırarak yoğurmaya başlayın.

Hamurunuz orta kıvam ele yapışmayan bir hale geldiğinde ceviz büyüklüğünde parçalar alarak elinizde yuvarlayıp şekiller verin.

Haberin Devamı

Dilediğiniz şekli verebilirsiniz.

Ham mısır gevrekli kurabiyeleri hafif yağlanmış fırın tepsimize diziyoruz.

Tepsiyi önceden 180 derecede ısınmaya bıraktığımız fırına sürerek üstleri çatlayana dek pişiriyoruz.

Fazla pişirmemeye ve kurabiyelerin üstlerinin beyaz kalmasına özen gösteriniz.

Pişen kurabiyeleri fırından alın ve soğumaya bırakın.

Fındık kreması ile sıvıyağı benmari usulü küçük bir tencerede eritin.

Mısır gevreğini robotta çekin.

Soğuyan kurabiyeleri önce çikolatalı sosa batırın sonra da mısır gevreğine bulayarak soğumaya bırakın.

http://www.pratiktatlitarifleri.com/misirgevreklikurabiye