Milföy Tatlısı

Milföy Tatlısı malzemeler:

6 adet milföy

7 çorba kaşığı labne peyniri

7 çorba kaşığı pudra şekeri

1 adet muz ve kivi

3-4 adet çilek

Milföy Tatlısı yapılışı:

Derin dondurucan çıkan milföy hamurlarını biraz yumuşaması için oda sıcaklığında bekletin.

Fırını 200 dereceye ayarlayın.

Biraz yumuşamış olan milföy hamurlarını ikişerli olarak üst üste koyun ve yanlardan bastırark birbirlerine yapışmasını sağlayın.

Milföyleri fırın tepsisine yerleştirip önceden ısıttığınız fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.

Pişen hamurları soğuması için beyleyın ve soğuduktan sonra hamurların arasını bıçak yardımıyla kesin.(hamura kapak görünümü vermin.)

Haberin Devamı

Kariştırma kabına labneyi ve pudra şekeri koyup mikserle iyice çırpın.

Bu kremadan istediğiniz (kadar kapak görünümü verdiğiniz) ortası açılmış olan milföylerin arasına koyup üzerlerine küçük küçük doğranmış meyveleri yerleştirin.

Hamurların üzerine pudra şekeri serpip servis edin.Afiyet olsun.

http://www.pratiktatlitarifleri.com/milfoytatlisi