MALZEMELER
1 su bardağı kadar kırmızı ya da sarımercimek
1 adet orta boy kuru soğan
1 adet orta boy patates
1 adet büyükçe havuç
1 yemek kaşığı ile un
2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
6 su bardağı kadar kaynamış sıcak su
1 çay kaşığı kadar tuz
1 çay kaşığı ile karabiber
NASIL YAPILIR?
Kuru soğanı küçük küpler halinde doğradıktan sonra .
Ayçiçeği yağını derin bir ota ateşte tencerede kızdırın.
Doğradığınız soğanları orta ateşte 2- 3 dakika kavurun.
Kavrulan soğanlara unu ekleyerek kokusu çıkana ve renk alana kadar kavurma işlemini devam edin.
İri parçalar halinde kestiğiniz havuç ve patatesleri tencereye aktarın.
Tüm malzemeleri karıştırdıktan sonra isteğe göre et su tablet ile hazırladığınız sıcak suyu ve süzdürdüğünüz ve bol suda yıkadığınız mercimeğin suyuna ilave edin.
1 çay kaşığı ile tuz ve karabiber ekleyin. Havuçlar yumuşayana kadar orta ateşte yaklaşık 40 dakika pişirmeye devam edin.
Çorbanın pürüzsüz bir form alması için; el blenderinden geçirerek sıcak olarak servis edin.
http://www.lezizyemekler.com/tarifler/mercimek-corbasi-tarifi/