Mantarlı Pilav

MALZEMELER
1,5 su bardağı ile pirinç
2 yemek kaşığı ile tereyağı
2,5 su bardağı kadar sıcak tavuk suyu
200 gram kadar mantar
1 yemek kaşığı ile dolmalık fıstık
1 çay kaşığı ile tuz
1/4 demet taze maydanoz


NASIL YAPILIR?
Mantarları temizleme işleminden sonra ince bir şekilde kesin.
Maydanozu da incecik kıyın
Tabanı geniş bir pilav tenceresinde tereyağını yakmadan eritin.
Bol suda yıkayarak, suyunu süzdüğünüz pirinçleri tencereye aktararak 2- 3 dakika kadar kavurun.
Kavurduğunuz pirinçlere dolmalık fıstıkları ve ince bir şekilde doğradığınız mantarları ilave edin.
Kavurma işlemini, kısık ateşte 4- 5 dakika sürdürün.
Sonra; sıcak tavuk suyu ve tuz ekleyin.
Pilavı kapağı kapalı tencerede ve kısık ateşte, karıştırmadan yaklaşık 10- 12 dakika kadar pişirin.
Pişen pilavınıza doğradığınız maydanozları ilave edin.
10 dakika kadar demlendirdikten sonra sevdiklerinize ikram edin.

Haberin Devamı

http://www.lezizyemekler.com/tarifler/mantarli-pilav-tarifi/