MALZEMELER
Yarım demet kıvırcık marul
Yarım demet göbek marul
200 gram kadar kültür mantarı
1 yemek kaşığı ile zeytinyağı
4 tane bebek mısır
1 tane orta boy domates
1tane orta boy kırmızı soğan
Sosu için:
2 yemek kaşığı ile zeytinyağı
1 tatlı kaşığı ile hardal
1 tatlı kaşığı ile üzüm sirkesi
Yarım çay kaşığı ile tuz
Servisi için:
2 ince dilim kızarmış ekmek
1 yemek kaşığı ile zeytinyağı
1 çay kaşığı ile kekik
NASIL YAPILIR?
Zeytinyağını geniş bir tavada kızdırdıktan sonra iyice yıkayıp, temizlenmiş mantarları zeytinyağında bütün ya da dilimler halinde soteleyin
Ekmek dilimlerinin üzerine zeytinyağı sürerek bir parçada, kekik serptikten sonra önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında ortalama 2 dakika kadar pişirin
Göbek ve kıvırcık marul yapraklarını, bol suda yıkayıp kuruladıktan sonra ince ince kıyın. Ardından servis tabağının tabanına sık aralıklarla yerleştirin.
Üzerine soteleşmiş mantarları, ikiye böldüğünüz bebek mısırlarını ve halka şeklinde doğradığınız kırmızı soğanı da ekleyin
Domatesi sekiz eşit parçaya böldükten sonra servis tabağının kanalarına yerleştirin.
Üzüm sirkesini, hardalı, zeytinyağını ve tuzu küçük bir kapta çırptıktan sonra bir kaşık ile eşit şekilde salatanın üzerine gezdirin.
Kızarmış ekmek dilimleri eşliğinde servis yapın.