MALZEMELER
1 tam paket sebzeli burgu makarna
1 su bardağı kadar konserve haşlanmış garnitür
6 tane kornişon turşu
1/4 demet taze dereotu
1 su bardağı kadar yoğurt
1 yemek kaşığı ile mayonez
2 yemek kaşığı ile zeytinyağı
1 tatlı kaşığı ile nane
1 çay kaşığı ile tuz
NASIL YAPILIR?
Sebzeli burgu makarnayı kaynar suda 10- 12 dakika haşlayın.
Suyunu süzdükten sonra soğuması için bir kenarda bekletin
Kornişon turşuları halkalar halinde doğrayın.
İncecik kıydığınız dereotu konserve haşlanmış garnitürün suyunu süzerek bol suda durulayın.
Salatanın sosunu hazırlanması için; mayonez, yoğurt, zeytinyağı, naneyi ve tuzu bir kapta çırpın.
Haşladığınız makarnayı, incecik doğranmış dereotunu, salatalık turşusunu konserve garnitürü salata kasesine ekleyin.
Hazırladığınız sos karışımını ilave ederek harmanladıktan sonra beklemeden sevdiklerinize servis yapın.
http://www.lezizyemekler.com/tarifler/makarna-salatasi-tarifi/