Lokma Tarifi malzemeleri:
2 su bardağı un
Yarım paket yaş maya veya 1 yemek kaşığı kuru maya
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağ veya margarin
1 su bardağından az eksik süt
2 yemek kaşığı toz şeker
Bir bardak su
Bir fiske tuz
Şerbeti için:
2,5 su bardağı su
4 su bardağı şeker
limon suyu 2-3 damla
Lokma Tarifi yapılışı:
Lokma tarifi Şerbeti yapılışı:
Su ve şeker büyükçe bir tencerede iyice kaynatılır.
İnmesine yakın limon damlatılır.
Lokma tarifi Kızartmak için:
Bol miktarda sıvıyağ
Büyük derin bir tencere
Bir tane kepçe veya tel süzgeç
Lokmanın yapılışı :
Karıştırma kabımıza unu ,tuzu,şekeri, koyup iyice karıştırın.
Ortasını havuz gibi yapın, havuzun içine mayayı ,sütü, erimiş tereyağını(ılık) yumurtayı vebir miktar suyu koyarak yumuşakça bir hamur elde edin.
Kaşık kaşık alarak çok kızgın veya soğuk yağda kızartın.
Kepçe veya tel sügeç ile alın soğumuş şerbet içine atın.
5-10 dk bekletin, üzerine tarçın veya hindistan cevizi serperek servis yapılır.