MALZEMELER
6 adet havuç
1 adet marul
3 yemek kaşığı ile kuru üzüm
1 yemek kaşığı ile rendelenmiş taze zencefil
2 yemek kaşığı ile kavrulmuş dolmalık fıstık
1 tatlı kaşığı ile susam
Sosu için:
5 yemek kaşığı ile sızma zeytinyağı
Yarım adet limon suyu
Servisi için:
1 su bardağı kadar kruton
NASIL YAPILIR?
Kabuklarını soymuş olduğunuz havuçları, rendenin kalın tarafıyla rendeleyin
Kuru üzüm ve rendelenmiş zencefil ilave ederek karıştırın.
Servis tabağının tabanına bolca suda yıkayıp, süzdürdüğünüz kıvırcık marul yapraklarını elinizle kopartarak dizin .
Üzerine hazırladığınız havuçlu karışımı ekleyin. Kruton ekmeklerinide ilave edin.
Dolmalık fıstık ve susamı da serpin. Zeytinyağını ve limon suyu gezdirerek sevdiklerinize servis yapın.
http://www.lezizyemekler.com/tarifler/kuru-uzumlu-havuc-salatasi/