Kış Rüyası Tarifi malzemeleri:
1 lt süt
1 su b. un
1 su b. tozşeker
1 yemek kaşığı mısır nişastası
125 gram Margarin
1 poşet krem şanti
1 çay bardağı süt
1 paket vanilya
bol miktarda hindistancevizi
Kış Rüyası Tarifi yapılışı:
Derin bir tencerede eritilen yağın içine un, mısır nişastası eklenerek, un ve nişasta çok sararmayacak şekilde, sürekli karıştırarak kavrulur.
İçerisine 1 lt süt ve 1 bardak tozşeker eklenir.Muhallebi kıvamına gelinceye dek karıştırılır.
Kaynayan muhallebi ocaktan alınınca içerisine vanilya eklenip yaklaşık 15 dk. mikserle çırpılır.
1 paket krem şanti, 1 çay bardağı süt ile hazırlanır.
En büyük boy dikdörgen borcam tepsinin tabanına bolca hindistan cevizi serpilir.
Çorba kepçesi yardımıyla, hindistancevizinin üzerine muhallebi dökülür ve bir spatula yardımıyla yüzey düzlenir.
Oda sıcaklığında soğuyan muhallebinin üzerine hazırlanan krem şanti yayılır ve yüzey düzeltilir.
Tepsinin üzeri streç film ile kapatılıp bir gece buzdolabında bekletilir.
Ertesi gün, muhallebi küçük kareler halinde kesilir ve krem şantili yüzey içte kalacak şekilde iki parça birbirine yapıştırılır.
Tepsideki hindistan cevizine iyice bulayıp servis tabağınına alınan kareler, antep fıstığı ve mevsim meyvesiyle süslenerek servis yapılır.
http://www.pratiktatlitarifleri.com/kis-ruyasi