Kakaolu Sultan Sarması malzemeler:
4 su bardağı ile süt
1 çay bardağında şeker
1 su bardağı ile Un
4 yemek kaşığı kakao
1 çorba kaşığı tereyağı
1 vanilya
1 paket krem şanti
1 su bardağı ile Süt (krem şanti için)
Hindistan cevizi
Kakaolu Sultan Sarması yapılışı:
Dikdörtgen bir borcama bol Hindistan cevizi serpilir ve kenarda bekletilir.
Süt,un,şeker,kakao bir tencerede muhallebi gibi olana dek pişirilir.
Tereyağı ve vanilyada eklendikten sonra mikserde 4-5 dk çırpılır.
Hindistan cevizi serptiğimiz tepsiye ince bir şekilde dökülür.
Üzeri ıslak kaşıkla düzeltilir ve ılıyınca buzdolabında 2-3 saat bekletilir.
Krem şanti tarifine göre hazırlanır ve muhallebinin üzerine dökülür.
Buzdolabında 1 gece daha bekletildikten sonra servis yapabilirsiniz.
http://www.pratiktatlitarifleri.com/kakaolusultansarmasi