Kahvaltılık Krep Tarifi

MALZEMELERI

2 tane yumurta

1 su bardağı ile süt

yarım su bardağı su

1 yemek kaşığı ile zeytinyağı

6 yemek kaşığı ile un

yarım kaşığı tuz

Krepi pişirmek için:

1 yemek kaşığı ile ayçiçek yağı

YAPILIŞI ?

Krep hamurunu hazırlayarak başlıyoruz ; derin bir kaba yumurtaları kırın.

Suyu , sütü,zeytinyağını ve elediğimiz unu ekleyip ardından hepsini robot yada elle çırparak pürüzsüz bir kıvam almasını sağlayın.

Krep hamurunu 5 dakika dinlendirmeyi unutmayın.Teflon tavamıza ayçiçek yağı ile yağlıyoruz fazla yağı kağıt havluyu kullanarak siliyoruz.

Haberin Devamı

Küçük parçalar halinde aldığımız hamuru tavaya koyup hızlıca tavayı hareket ettirerek hamurun tüm tavaya eşit bir şekilde dağılmasını sağlayın.

Üzerleri benek hale gelen krepin diğer tarafını çevirip 1 dakika pişirin.

Her krep arasında kağıt havlu ile tavayı yağlayın.

Pişirdiğimiz krepleri geniş bir tabağa koyun soğumasını engellemek içinde üzerini başka bir tabak yardımı ile kapatın.

Arzunuza göre peynir çeşitleri ile sıcak kreplerinizi afiyetle yiyin.

http://www.lezizyemekler.com/tarifler/krep-tarifi/