MALZEMELER
600 gram kadar bal kabağı
3 su bardağı ile toz şeker
1 su bardağı kadar su
1 su bardağı kadar ince çekilmiş ceviz içi
3 tane karanfil
NASIL YAPILIR?
Bal kabağını yeşil ve sert kısımlarını alacak şekilde kabuklarını soyarak dilimledikten sonra iki parmak kadar kalınlıkta kesin.
Boca suda yıkadığınız bal kabağı dilimlerini orta boy bir tencereye yerleştirin.
Üstüne toz şeker ve karanfilleri serpiştirmeyi unutmayın.
1 saat kadar ağzı kapalı bir şekilde tencerede bekletin.
Kabakların türüne göre suyunu salmadıysa eklediğiniz su ile bal kabaklarını orta ateşte yaklaşık 50 dakika kadar pişirin.
Suyunu tamamen çeken bal kabaklarınız ılınmasında sonra ise dağılmaması için düzenli bir şekilde servis tabağına alın.
İncecik çekilmiş ceviz içi ilavesiyle ile sevdiklerinize ikram edin.