Ispanaklı Pasta Tarifi

Ispanaklı Pasta Tarifleri malzemeleri:

Keki için:

4 adet yumurta

1 su bardağı tepeleme un

1 su bardağı toz şeker

1 yemek kaşığı sıvı yağ

1 paket vanilya

1 paket kabartma tozu

3 yemek kaşığı tepeleme ıspanak püresi ( 150 gr kadar ıspanak yaprağı)

Kreması için:

1 litre süt

1 su bardağı un

1 su bardağı şeker

1 su bardağı Hindistan cevizi

1 tatlı kaşığı tereyağı veye margarin

1 adet vanilya

Ispanaklı Pasta Tarifi yapılışı:

Ispanak yapraklarını güzelce yıkayıp robota koyun. Üzerine çok az su ilave edip püre haline gelinceye kadar çekin.

Haberin Devamı

Yumurtayı köpürene kadar çırpın.

Şekeri ekleyip kabarıncaya kadar çırpmaya devam edin.

Sıvı yağ, ve ıspanak püresini ekleyip karıştırın.

Un ve kabartma tozunu ilave edip karıştırın.

Orta boy kelepçeli kalıbın tabanına tercihen yağlı kağıt serin ve yan duvarları yağlayın.

Kek harcını kalıba dökün ve 180 derecede pişirin.

Kek soğuduktan sonra ortadan ikiye bölün.pratiktatlitarifleri.com

Çukur komposto kasesinin büyük boyuna düzgünde streç film serin. ( Daha sonra kekin kolay çıkmasını sağlıyor).

Kekin bir tabanını kaseye yerleştirin, elinizle kabın şeklini alması için bastırın.

İçine ılınan kremayı dökün ve kaşıkla düzeltin.

Diğer kek parçasını da üzerine kapatıp hafifçe bastırın.

Üzerine bir tabak kapatıp 1 gece buzdolabında bekletin.

Ertesi gün servis tabağına ters çevirerek servis yapın.

Dilerseniz kremanın içini daha da zenginleştirebilirsiniz. Örneğin,muz dilimleri,damla çikolata vs. kullanabilirsiniz. Ben üzerini vanilyalı çikolatalı sos ile süsledim.

Kremanın Yapılışı :

Bir tencereye süt,şeker ve unu alın, muhallebi kıvamına gelene kadar topaklanmaması için sürekli karıştırın.

Göz göz olduğunda vanilya, Hindistan cevizi ve yağı ekleyip karıştırın.

Ocaktan alıp ılınmaya bırakın.