Gül Tatlısı Tarifi malzemeler:
1 su bardağı sıvıyağ
Yarım su bardağı yoğurt
1 su bardağı irmik
1 adet yumurta
1 paket vanilya
Yarım paket kabartmatozu
1 çorba kaşığı sirke
1 tutam tuz
Aldığı kadar un
1 su bardağı ceviz yada fındık
Yarım paket margarin ( oda sıcaklığında )
Ekstra Malzemeler
Şerbeti için ;
3 su bardağı su
2,5 su bardağı şeker
çeyrek limonun suyu
Gül Tatlısı Tarifi yapılışı:
İlk olarak şerbeti yaparak soğumaya bırakın.
Tatlı hamurunu yoğurun ve merdane yardımı ile açın.
Açtığınız hamuru çay bardağı ile kesin.
Kesilen daireleri yarım ay şeklinde üst üste gelecek biçimde 3 tanesini koyarak rulo yapın.
Ruloyu da bir bıçak ile ortadan ikiye keserek iki adet gül elde etmiş olursunuz.
Tüm hamur için aynı işlemi yapın ve 160 derece fırında pişirin.
Kurabiyeler sıcak iken soğumuş olan şerbeti üzerine dökün. Afiyet olsun
http://www.pratiktatlitarifleri.com/gultatlisitarifi