Gül Tatlısı Tarifi

Gül Tatlısı Tarifi malzemeler:

1 su bardağı sıvıyağ

Yarım su bardağı yoğurt

1 su bardağı irmik

1 adet yumurta

1 paket vanilya

Yarım paket kabartmatozu

1 çorba kaşığı sirke

1 tutam tuz

Aldığı kadar un

1 su bardağı ceviz yada fındık

Yarım paket margarin ( oda sıcaklığında )

Ekstra Malzemeler

Şerbeti için ;

3 su bardağı su

2,5 su bardağı şeker

çeyrek limonun suyu

Gül Tatlısı Tarifi yapılışı:

İlk olarak şerbeti yaparak soğumaya bırakın.

Tatlı hamurunu yoğurun ve merdane yardımı ile açın.

Açtığınız hamuru çay bardağı ile kesin.

Haberin Devamı

Kesilen daireleri yarım ay şeklinde üst üste gelecek biçimde 3 tanesini koyarak rulo yapın.

Ruloyu da bir bıçak ile ortadan ikiye keserek iki adet gül elde etmiş olursunuz.

Tüm hamur için aynı işlemi yapın ve 160 derece fırında pişirin.

Kurabiyeler sıcak iken soğumuş olan şerbeti üzerine dökün. Afiyet olsun

http://www.pratiktatlitarifleri.com/gultatlisitarifi